starbucks bakkt

Bakkt kondigt nieuwe app aan, Starbucks eerste partner

Bakkt heeft aangekondigd dat het bedrijf volgend jaar een app uitbrengt waarmee consumenten en handelaren transacties met cryptocurrency kunnen uitvoeren.

De drempel zo laag mogelijk houden

Het is nog niet 100% duidelijk hoe de app er uit zal zien en wat je er precies mee kan doen, maar Bakkt heeft wel een bepaalde visie voor ogen. Ze willen detailhandel helpen om op een naadloze manier cryptocurrency te kunnen accepteren. Daarom moet de app ook zo consumentvriendelijk mogelijk worden, zodat er geen drempels zijn voor gebruikers om crypto te gebruiken.

Starbucks is het eerste grote bedrijf wat ze aan zich hebben weten te binden. Dat kon je ook wel verwachten, Starbucks en Bakkt werken al langer samen.

Verkopers krijgen groter bereik

In een officiële bericht op Medium zegt Mike Blandina, Chief Product Officer van Bakkt, dat de app voordelig zal zijn voor klanten, omdat ze gemakkelijk transacties kunnen uitvoeren met digitale activa. Ook is de app voordelig voor de verkopers omdat ze hun klantenbestand hiermee kunnen uitbreiden.

“We lanceren een consumenten-app om het voor consumenten gemakkelijk te maken de waarde van digitale activa te ontdekken en te ontgrendelen, evenals manieren waarop ze deze kunnen afhandelen of volgen. Verkopers krijgen toegang tot een bredere groep klanten met meer koopkracht. ”

Wat is de killerapp?

Blandina merkt op dat deze ontwikkeling belangrijk is voor de groei van de sector. Hij voorziet een vliegwieleffect: ‘kleine verschuivingen kunnen leiden tot grote veranderingen in een industrie.’ De uitdaging voor Bakkt is om een app te bouwen, waarbij mensen gebruik maken van cryptocurrency, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over hoe het werkt. Dat is ook wat in het bericht van Bakkt staat:

‘Er wordt vaak gezegd dat cryptocurrency’s succesvol zullen zijn wanneer klanten niet hoeven na te denken over de onderliggende technologie.’

Meer dan alleen betalingen

De app zou volgens Blandina veel meer moeten kunnen dan alleen betalingen ondersteunen:

‘Een belangrijk kenmerk van het door ons ontworpen model is het ondersteunen van een superset van digitale activa, inclusief cryptocurrency’s. Het handelen in cryptocurrency’s zou net zo makkelijk moeten zijn als hoe beleggers binnen hun traderaccount handelen in aandelen. Onze visie is om een ​​consumentenplatform te bieden voor het beheer van een digitale activaportefeuille, of ze nu hun activa willen opslaan, communiceren, verhandelen of overdragen.’

Valse start

Het hoofdplatform van Bakkt was lang in de maak. Toen Bakkt eindelijk werd gelanceerd, was het handelsvolume niet zo heel hoog. Dat leidde tot reacties dat de Bakkt een complete mislukking is. Ook daalde de bitcoin koers op de dag van de lancering, dus dat werd ook direct in de schoenen van Bakkt geschoven.

Maar na de lancering in september, is het handelsvolume inmiddels opgeklommen tot meer dan duizend bitcoin op een dag. Afgelopen vrijdag zette Bakkt een nieuw record met 1.179 bitcoin contracten. Of het toeval is of niet, die dag steeg de bitcoin koers ook met 40%.

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.