Samenwerking Bakkt en Starbucks krijgt vorm: koffie betalen met bitcoin

Een kopje koffie betalen met bitcoin, het is misschien wel het meest gebruikte narratief in de bitcoinwereld. De samenwerking tussen Bakkt en Starbucks brengt dit ideaal mogelijk dichterbij. Volgens een artikel op The Block Crypto moet het binnenkort namelijk mogelijk zijn om bij de koffiegigant te betalen met bitcoin. In dat artikel vertelt een anonieme bron over Bakkt en Starbucks.

Een belangrijke kanttekening: het gaat waarschijnlijk niet om een directe bitcoin betaling. Bitcoins worden namelijk direct na betaling overgezet naar fiat geld, zoals de dollar.

Samenwerking tussen Bakkt en Starbucks

In augustus 2018 werd bekend dat Starbucks een samenwerking aanging met Bakkt. Toen al was de rol van Starbucks enigszins duidelijk: Starbucks helpt Bakkt met het ontwikkelen van betaaloplossingen met bitcoin. Maar wel opvallend: in 2018 ontkende Starbucks nog dat een betaling met bitcoin mogelijk was bij haar keten.

Nu lijkt het erop dat je in de toekomst bij Starbucks met bitcoin kan betalen. Volgens bronnen wacht Starbucks eerst totdat Bakkt is gelanceerd. Daarna zal de koffieketen bitcoinbetalingen accepteren in Amerika. Mogelijk volgen andere landen daarna, maar ook dat zijn nog geruchten.

Waarom werkt Starbucks eigenlijk samen met Bakkt? Volgens bronnen bezit Starbucks aandelen in Bakkt. Groeit Bakkt, dan profiteert Starbucks dus ook mee met de winst. Aan de andere kant is het voor Bakkt positief dat een grote naam als Starbucks zich verbindt met het bedrijf. Voor beide partijen is de samenwerking dus voordelig.

Wat is Bakkt en wanneer gaat het live?

Bakkt is een platform waarmee investeerders bitcoin future-contracten kunnen kopen. Daarmee koop je in eerste instantie eigenlijk geen bitcoin, maar speculeer je op de koers. Anders is wel dat het gaat om fysiek geleverde contracten. Dat houdt in dat Bakkt wel daadwerkelijk bitcoin inkoopt en bewaart in een ‘bitcoin warehouse’. Investeerders krijgen aan het eind van het contract de bitcoins geleverd in hun bitcoin wallet.

De livegang van het bitcoinplatform Bakkt is al meerdere malen uitgesteld. Eén van de redenen van het uitstel is regelgeving, Bakkt is namelijk nog in afwachting van goedkeuring van de Amerikaanse CFTC. Dat is een overheidsinstantie die organisaties zoals Bakkt reguleert. In januari kon de CFTC niet aan de slag door de shutdown van de Amerikaanse overheid. Maar volgens verschillende bronnen geeft de CFTC in maart uitsluitsel over Bakkt. Maar of dat ook dan gaat gebeuren? De tijd zal het leren.

Wil je meer weten over de ontwikkelingen van Bakkt? Lees dan ons uitgebreide dossier, de weg naar Bakkt is namelijk lang:


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.