Bitcoin Conference 2022: Jack Mallers kondigt bitcoin integratie Shopify aan

In Miami is de conferentie Bitcoin 2022 bezig. Vannacht kondigde Jack Mallers aan dat het lightning netwerk van bitcoin binnenkort gebruikt kan worden door veel grote bedrijven, waaronder McDonald’s.

Mallers is de CEO van Strike en vorig jaar stal hij ook al de show op de Bitcoin Conference. Toen kondigde hij aan dat El Salvador van Bitcoin een wettig betaalmiddel zou maken.

Bekijk zijn hele presentatie van 2022 hieronder.

Bitcoin integratie Shopify

Mallers begon met een uitleg over hoe het huidige betaalsysteem sinds 1949 niet meer is veranderd en dat het tijd wordt voor een nieuwe, efficiëntere versie. Hiervoor wordt het Lightning Network van Bitcoin door Strike geïntegreerd in de diensten van Shopify, en gaan ze samenwerken met betalingsbedrijf Blackhawk en NCR, ‘s werelds grootste point-of-sale (POS) leverancier.

“We zijn trots om samen te werken met Shopify om verkopers een goedkopere en snellere manier te bieden om Amerikaanse dollars te accepteren met behulp van Bitcoin-technologie”, zei de oprichter en CEO van Strike, Jack Mallers, en voegde eraan toe: “Het Lightning Network is een wereldwijd betalingsnetwerk dat verlaagt de kosten, verhoogt de snelheid, stimuleert innovatie, verbetert de financiële inclusie en geeft consumenten en handelaren keuzevrijheid.”

Voor iedereen

Deze integratie vormt een alternatief voor het traditionele betalingssysteem en vertaalt zich in een snelle en goedkope service die veel voordelen oplevert voor de consumenten. Iedereen kan er gebruik van maken via een Lightning Network-wallet.

Mallers: “Het lanceren van een integratie op het Shopify-platform maakt deel uit van de plannen van Strike voor een bredere uitbreiding van bitcoin-acceptatie voor handel, zowel online als in de winkel.”

Hoe gaat dit in de praktijk in zijn werk?

Als consument hoef je er niet per se iets van te merken, het is immers niet verplicht om met bitcoin te betalen. Maar het grote verschil zit in de kosten die elke derde partij afsnoept van een betaling. Stel je koopt een Big Mac met fiatgeld, de betaalverwerker stuurt dan via het lightning network het bedrag in bitcoin naar de verkopende partij en klaar. In het systeem wat we sinds 1949 kennen, zitten hier nog minimaal twee banken tussen, en het netwerk zelf. Deze snoepen allemaal iets af van de transactie, waardoor de verkoper uiteindelijk iets minder overhoudt per transactie dan wat de klant betaalt.

Shopify ondersteunde al cryptobetalingen, met Coinbase Commerce, BitPay en CoinPayments.net kunnen Shopify-verkopers meerdere cryptocurrency’s in hun winkels accepteren. De integratie van het Bitcoin Lightning Network opent echter veel nieuwe deuren.

Daarnaast biedt NCR een grote lijst met betalingsoplossingen, wat betekent dat consumenten het Lighnting Network kunnen gebruiken om te betalen voor boodschappen, restaurants, winkels en meer.

“Met Bitcoin als het monetaire netwerk, zal het financiële systeem goedkoper, sneller, innovatiever en meer inclusief zijn”, aldus Mallers.

Lijst bedrijven die gebruik zullen maken van Bitcoin

Voordelen van bitcoin

Onze verwachting is dat binnen korte tijd zullen zowel consumenten als verkopers de grote voordelen gaan inzien van het lightning network en waarom bitcoin de toekomst kan zijn van het hele betalingssysteem. Het is sneller, goedkoper en het dwingt iedereen om zich te verdiepen in bitcoin, waardoor ook alle voordelen van BTC ten tonele komen.

Naast de vele voordelen die het lightning network biedt ten opzichte van het traditionele betaalsysteem (van 1949!!!), zijn er ook een veelvoud aan andere scenario’s denkbaar. Doordat je overal met bitcoin kan betalen, en elk bedrijf bitcoin kan ontvangen, is het aan te nemen dat bitcoin ook op de balansen van veel partijen zal verschijnen. Hierdoor wordt bitcoin niet alleen door nog meer mensen en bedrijven gebruikt als een soort veilige haven tegen inflatie, maar wordt bitcoin ook nog eens nog decentraler.

Bitcoin wordt moeilijker te stoppen

Lyn Alden legde uit dat deze integratie “de praktische betalingsmogelijkheid zonder toestemming van het netwerk vergroot”, eraan toevoegend dat “hoe meer plaatsen BTC accepteerden op het verkooppunt (on-chain of Lightning of anderszins), hoe meer toestemmingloos het hele netwerk is.”

“Dit komt omdat, als alles wat je met BTC kunt doen, het weer omzet in fiat op een grote beurs, het gemakkelijk is om het te isoleren, effectief adressen op de zwarte lijst te zetten, enz. Maar als je het direct kunt uitgeven aan goederen en diensten in verschillende bedrijven en rechtsgebieden, is het moeilijker te isoleren.”

Dit kan nog wel eens heel groot worden, en als er meer nieuws te melden valt over dit project, dan hoor je dat als eerste van ons.

Apple Pay

Overigens was dit niet het nieuws wat de cryptowereld had verwacht. Er waren namelijk geruchten dat Mallers bekend zou maken dat Apple Pay bitcoin zou integreren. Mocht dit in de toekomst meer zijn dan een gerucht en waar blijken te zijn, dan is het zeker groot nieuws. Elke iPhone-gebruiker kan dan met speels gemak bitcoin gebruiken.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.