Overheden moeten vrezen voor AI, niet voor crypto

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz is op zijn zachtst gezegd verbaasd over het verschil in behandeling van crypto en kunstmatige intelligentie door overheden. Waar we de afgelopen perioden veel, met name Amerikaanse, autoriteiten hard zagen optreden tegen crypto, moet de overheid volgens Novogratz vooral bang zijn voor kunstmatige intelligentie.

Identiteitscrisis

Het is volgens Novogratz wachten op een identiteitscrisis. Op dit moment is het al mogelijk om zogenaamde deep fakes te creëeren die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Een deep fake is een filmpje waarin de makers een beroemdheid, bijvoorbeeld de Amerikaanse president Joe BIden, iets laten zeggen wat hij in het echt nooit gezegd heeft.

Mike Novogratz geschilderd door een robotversie van Van Gogh. Bron: Twitter

Dat klinkt op dit moment in sommige gevallen al zo echt, dat het steeds lastiger is om te bepalen of het om authentieke beelden gaat. Als je het aan Novogratz vraagt, dan zou crypto juist bij dit probleem kunnen helpen.

“Crypto en blockchain gaan een grote rol hebben in het bestrijden van deze misinformatie. Het is stom om te denken dat we deze industrie moeten wegstoppen vanwege Sam Bankman-Fried en zijn Bermuda shorts”, aldus de CEO van Galaxy Digital.

Hoe Novogratz dat precies voor zich ziet is lastig te zeggen, maar mogelijk doelt hij op het gebruik van private- en public keys voor het ondertekenen van communicatie. Op die manier kun je in theorie controleren of de communicatie echt van bijvoorbeeld Joe Biden afkomstig is.

De vliegende start in 2023

Novogratz kon het ook niet laten om de koersexplosies van 2023 te bespreken. Volgens de CEO van Galaxy Digital raakten de verkopers uitgeput en helpt ook de heropening van China mee. Met name in China zijn er volgens Novogratz ontwikkelingen gaande die positief zijn voor de industrie.

“China is wat minder streng voor techbedrijven op regelgevend vlak en daar vallen ook cryptobedrijven onder, dus we zien meer activiteit in Azië”, aldus een optimistische Novogratz.

Ook over de rest van het jaar is hij zeer optimistisch, wat hemzelf verbaast, omdat de vlag er in december nog heel anders bij hing. “[…] het zou mij niet verbazen als we substantieel hoger staan over drie maanden, zes maanden of negen maandgen vanaf nu”, zo eindigt Novogratz.

Investeren in AI-projecten?

Ook in de crypto-wereld barst het op dit moment van de projecten die iets met kunstmatige intelligentie ondernemen. Wij hebben er al een aantal aan ons ruime aanbod toegevoegd. Wat dacht je bijvoorbeeld van munten als The Graph (GRT), Injective (INJ) en Ocean Protocol (OCEAN).

Wil jij meer leren over deze projecten en wat ze precies met kunstmatige intelligentie doen? Klik dan op de linkjes hierboven. Vergeet niet om altijd goed je onderzoek te doen voordat je besluit om je zuurverdiende spaarcenten in een crypto te investeren.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.