Bank of America ziet correlatie met goud: ‘Bitcoin wordt een veilige haven’

Een strateeg van Bank of America vertelde in een analyse over de correlatie van Bitcoin en goud. Hij concludeerde dat de bewegingen van Bitcoin een hoog verband hebben met goud, wat erop wijst dat beleggers het als een toevlucht zien in plaats van een risicovolle investering.

Strategen zien verandering

Ondanks dat de Amerikaanse aandelen een hoger verband met goud hebben, heeft Bitcoin een snel groeiende correlatie. Bitcoin ging van een score van nul naar een 40-daagse correlatie met goud van ongeveer 0,50, zo concludeerden de strategen volgens Bloomberg. Dit is bijna de hoogste correlatie die Bitcoin ooit heeft gehad.

BRON: Bloomberg

De correlaties van de S&P 500 (0,69) en Nasdaq 100 (0,72) zijn hoger, maar volgens de strategen van Bank of America vlakken die steeds meer af en liggen ze onder de recordniveaus van enkele maanden geleden. Zij zien dat als een teken dat de zaken zouden kunnen veranderen.

Bitcoin als toevluchtsoord

Er wordt al jaren door Bitcoiners geroepen dat de munt digitaal goud is en een van de beste vormen van waardeopslag. Dat komt door het schaarse en decentrale karakter van de munt. Krijgen deze maximalisten eindelijk hun gelijk?

De strategen van Bank of America zien deze kans aanwezig. Ten opzichte van andere beleggingsproducten lijkt het erop dat beleggers Bitcoin als toevluchtsoord zien. En dit terwijl Bitcoin tot nu toe als een risicovolle belegging werd bestempeld.

Verklaring van de strategen

“Een afnemende positieve correlatie met SPX/QQQ (aandelen) en een snel stijgende correlatie met XAU (goud) geven aan dat beleggers Bitcoin kunnen zien als een relatieve veilige haven nu de macro-onzekerheid aanhoudt en een bodem in de markt nog niet is bereikt,” schreven de strategen.

Of Bitcoin dus echt als een toevluchtsoord zal dienen, zal de tijd uitwijzen. Ondanks dat dit een visie is van de strategen van Bank of America, wordt dit statement al jarenlang van de daken geschreeuwd door doorgewinterde Bitcoinfans. Zouden zij gelijk krijgen en is de munt echt het digitale goud?


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.