Angst voor bankencrisis zorgt voor gulzige crypto

Hoewel angst subjectief is en het vaak lastig is te omschrijven hoe bang je dan wel niet bent, zou crypto crypto niet zijn als hier geen index voor gemaakt zou zijn. We weten dat er veel angst is voor een bankencrisis, en dit heeft impact op de Fear and Greed Index.

Geen angst meer voor Bitcoin

De Crypto Fear and Greed Index is een maatstaf voor het marktsentiment ten opzichte van cryptocurrency’s en wordt beschouwd als een belangrijk hulpmiddel voor investeerders om trends op de markt te begrijpen. Sinds Bitcoin zijn hoogste koers ooit behaalde eind november 2021, is deze index niet meer zo hoog geweest.

Bron: alternative.me

En dat is iets goeds, want hoe hoger de score, hoe minder angst er op de markt is. Ofja, hoe gulziger de markt is eigenlijk.

Optimisme rondom Bitcoin

De Crypto Fear and Greed Index varieert van 0 tot 100 en is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder volatiliteit en handelsvolume. Het huidige niveau van de index weerspiegelt het groeiend optimisme en vertrouwen onder investeerders.

Momenteel staat de index op 68, wat duidt op een markt die gulzig is. Dit niveau werd voor het laatst waargenomen toen Bitcoin zijn hoogste waarde ooit behaalde van 58.400 euro in november 2021.

Deze index geeft weer hoe de markt zich voelt, voor zo ver je een gevoel in een getal kan vatten, maar gebruik dit niet als enige om investeringsbeslissingen te nemen. Het is namelijk niet zo zwart-wit.

Kijk ook naar andere factoren

Een hoge Crypto Fear and Greed Index kan ook duiden op een overbought markt die toe is aan een correctie. Daarnaast kan een te optimistische beleggerssentiment leiden tot een zeepbel op de markt en een daaropvolgende prijscrash. Hiervoor kan je bijvoorbeeld kijken naar de Relative Strength Indicator (RSI), deze kan je toevoegen aan koersgrafieken op Tradingview. 

Wil je weten hoe de Fear and Greed Index samengesteld wordt? Kijk dan op alternative.me.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.