Bankman-Fried wilde eiland kopen voor laboratorium genetische manipulatie mensen

Het bestuur van cryptocurrency-beurs FTX heeft Sam Bankman-Fried, voormalig CEO van het bedrijf, beschuldigd van belangenverstrengeling en onrechtmatig gebruik van het geld van de beurs. Ook staan er wilde verhalen in over het kopen van een eiland en het opzetten van een laboratorium voor genetische manipulatie van mensen.

De beschuldigingen zijn opgenomen in een rechtszaak die donderdag is ingediend bij het Amerikaanse faillissementsgerechtshof.

10 miljoen dollar aan vader gegeven

Volgens de rechtszaak heeft Bankman-Fried 10 miljoen dollar aan crypto van FTX overgemaakt naar zijn persoonlijke rekening, en dat geld overgemaakt naar zijn vader. De vader van Bankman-Fried heeft het geld opgesplitst, 7 miljoen dollar naar zijn eigen bankrekening en met 1 miljoen heeft hij een paar mislukte cryptotransacties gedaan.

Advocaten van het bedrijf beweren dat Bankman-Fried nu het resterende geld dat hij zijn vader heeft gegeven, gebruikt om zijn eigen strafrechtelijke verdediging te financieren. De rechtszaak beschuldigt Bankman-Fried ook van het gebruik van FTX-fondsen om politieke donaties te doen, en van het mengen van FTX-klantengeld met zijn eigen geld.

Bankman-Fried heeft de beschuldigingen in de rechtszaak ontkend. Hij heeft gezegd dat hij de FTX-groep “met de grootst mogelijke integriteit” heeft geleid, en dat hij nooit fondsen van het bedrijf voor persoonlijk gewin heeft gebruikt.

Er staat nog iets in de faillissementspapieren. Iets wat alleen miljardairs en hun familie kunnen bedenken.

Eigen eiland om menselijke genetica te verbeteren

De jongere broer van Sam Bankman-Fried, Gabriel, wilde Nauru kopen. Dit is een klein eilandstaatje in Micronesië, hij wil dit gebruiken als een soort post-apocalyptisch toevluchtsoord voor aanhangers van effectief altruïsme. Effectief altruïsme is een filosofie die stelt dat we onze middelen zo effectief mogelijk moeten gebruiken om het meeste goed te doen in de wereld.

Er valt ook in te lezen dat de jonge Gabriel Bankman-Fried overwoog om Nauru te gebruiken als een laboratorium voor experimenten in de menselijke genetica. In een memo tussen hem en een functionaris van de FTX Foundation, schrijft hij over het plan om een “bunker / schuilplaats” te bouwen die zou worden gebruikt voor een evenement waarbij 50-99,99% van de mensen sterft [om] ervoor te zorgen dat de meeste effectieve altruïsten overleven. Er zou ook een laboratorium moeten worden gebouwd en om verstandige regelgeving rond menselijke genetische verbetering te ontwikkelen.

Het is niet duidelijk of Gabriel Bankman-Fried ooit heeft geprobeerd Nauru te kopen of zijn plannen voor het eiland heeft uitgevoerd. De rechtszaak tegen FTX, waarin de beschuldigingen tegen Gabriel Bankman-Fried zijn opgenomen, is nog aan de gang.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.