Basketbalteam Miami HEAT wil niets meer te maken hebben met FTX

Vorig jaar werd bekend dat FTX de nieuwe sponsor zou worden van basketbalteam Miami HEAT. De thuisbasis van het NBA-team werd omgedoopt tot FTX Arena en iedereen was blij met de samenwerking. Nadat FTX het faillissement heeft aangekondigd, is de samenwerking deze week stopgezet.

Teleurgesteld in FTX

Op vrijdag 11 november 2022 hebben de burgemeester van de gemeente Miami-Dade, Daniella Levine Cava en Miami HEAT een gezamenlijke verklaring afgelegd over de FTX-Arena. De teleurstelling in FTX druipt er van af.

In het persbericht valt te lezen:

‘De berichten over FTX en haar filialen zijn buitengewoon teleurstellend. Miami-Dade County en de Miami HEAT ondernemen onmiddellijk actie om onze zakelijke relaties met FTX te beëindigen, en we zullen samenwerken om een ​​nieuwe naamgevingspartner voor de arena te vinden.’

De nieuwe sponsor draagt bij aan de maatschappelijke doelen van de burgemeester:

‘We zijn trots op de impact die ons Peace & Prosperity Plan – gesponsord door County Commissioner Keon Hardemon en gefinancierd via de originele deal – al heeft bij het voorkomen van geweld en het creëren van kansen voor jongeren in Miami-Dade, en we kijken ernaar uit om een nieuwe partner om deze belangrijke programma’s de komende jaren te blijven financieren.’

Zoals je waarschijnlijk weet, heeft Samuel Bankman-Fried het verpest. En dat is nog zacht uitgedrukt. Door zijn creatieve boekhouden ging niet alleen zijn fonds Alameda Research ten onder, maar ook cryptobeurs FTX en 100 kleinere bedrijven.

Excuses aangeboden

Ook al kopen honderdduizenden klanten hier niets voor, SBF heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en toegegeven dat hij het heeft verprutst.

‘FTX International heeft momenteel een totale marktwaarde van activa/onderpand die hoger is dan de deposito’s van klanten (bewegingen met prijzen!). Maar dat is iets anders dan liquiditeit voor levering, zoals u kunt zien aan de staat van opnames. De liquiditeit varieert sterk, van heel tot heel weinig.’

Hij gaat verder:

‘Het volledige verhaal hier is er een waar ik nog steeds elk detail van uitwerk, maar als een zeer hoog niveau heb ik het twee keer verpest. De eerste keer betekende een slechte interne etikettering van bankgerelateerde rekeningen dat ik aanzienlijk af was van mijn gevoel voor gebruikersmarge. Ik dacht dat het veel lager was…’

‘En dus zat ik twee keer mis. Dat vertelt me ​​veel dingen, zowel specifiek als in het algemeen, waar ik schijt aan had. En een derde keer, door niet genoeg te communiceren. Ik had meer moeten zeggen. Het spijt me – ik werd overspoeld met dingen om te doen en heb jullie geen updates gegeven … En dus zijn we waar we zijn. Dat is balen, en dat ligt aan mij. Mijn excuses…’

Niet veel later deelde FTX een persbericht om het faillissement aan te kondigen.

Was het een goede deal?

De deal tussen Miami HEAT en FTX was voor even goed voor beide partijen. De gemeente en het basketbalteam kregen miljoenen dollars en vlak nadat FTX op het stadion te zien was, zag de beurs een stijging van het aantal gebruikers. Maar Thom Derks betoogt dat het op de lange termijn weinig uithaalt.

Daarnaast schrijft Bloomberg dat FTX nog met miljoenen over de brug moet komen, zo niet, dan stuurt Miami er een leger advocaten op af.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • nou niet helemaal waar dat sponsering en of reclame niet veel opleverd voor markt en exchange , en dan wel of niet enkel te indexeren en of te meten op basis , enkel exchange coin , ftx en of cronos ,NİET CORRECT , er zijn ook exchange trade platformem zonder eigen altcoin , en maken ze reclame en sponseren zonder problemen . enkel dat ftx veel sponser geld uitgeeft heel simpel om klanten en werven van nieuwe geintreseerden voor cyrpto , enkel heeft in 2 jaar bestaan te veel hooi op zijn vork genomen zoals sport betting met coins , en noem maar zijn exchange heeft heel veel activiteiten en trade opties, bank diensten dan enkel exchange coin , waarom zoveel haast , met geld uitgeven als je nog maar 30 jaar bent , enkel amerika is anders dan europa, miami burgemeester zou net zo goed van hebben afgesnoept en ook het rechtelijke macht verschild per staat . en ja miami forida weet je van de amerikaanse films al dat het corrupt is .drugs , prostutie , valsheid , omkopen , gokken , kleine vissen , voeren aan de haaien , en dan zielepoot reactie verstreken ik weet van niks ooo wat erg , ik schaam me diep . met sorry koop je niks ook geen token en of coin , echte amerikaanse burger vader, een Nihil , enkel een voorbeeld sponser , allianz arena( duitsland) bestaat nog verzekering maatschappij trekt jaren de stekker niet uit .

    13 november 2022