Waarde BAT ondanks daling in stijgende trend, binnenkort groei van 25 procent mogelijk

Vanaf vandaag is Basic Attention Token (BAT) verkrijgbaar op de alles-in-één cryptocurrency app BLOX. Waar moet je op letten bij het kopen en verkopen van BAT? Speciaal voor deze gelegenheid een technische analyse over BAT, zodat jij goed voorbereid kan traden!

Check de website van BLOX

BAT is minder waard dan bitcoin, maar maakt relatief gezien grote bewegingen. Maar omdat het om kleine bedragen gaat, vermelden we alles met drie cijfers achter de komma.

Wilde rit achter de rug

Net als bitcoin ontkwam ook BAT niet aan de malaise na het begin van de coronacrisis. Na het toppunt van 15 februari op 0,298 euro is de koers met maar liefst 71 procent gedaald, tot aan 0,085 euro. Sindsdien ging het echter snel, de koers is met 126 procent gestegen sinds dat dieptepunt.

Op dit moment moet de koers nog bijna 54 procent stijgen om tot het hoogtepunt van 15 februari te komen.

De grafiek hieronder toont de dagkoers van BAT in euro, van begin dit jaar tot en met nu.

Stijgend kanaal

Kijken we naar dezelfde dagkoers, dan zien we nog iets. De koers van BAT beweegt zich in een stijgend kanaal sinds het dieptepunt van 13 maart. Dat betekent dat de prijs zich tussen twee evenwijdige trendlijnen beweegt.

Even leek het erop alsof de prijs uitbrak op 8 en 9 mei, maar al snel dook de koers weer terug naar het kanaal. Op dit moment vormt de onderkant van het kanaal nog steeds een stevige ondersteuning.

Stijgt de prijs naar de bovenkant van het kanaal? Dan kan BAT naar 0,236 euro gaan, dat is een stijging van maar liefst 24 procent.

Follow the leader

Maar je moet niet vergeten dat de koers van BAT in grote lijnen de koers van bitcoin volgt. Bitcoin is de eerste en grootste cryptocurrency op de markt. Maar liefst 65 procent van de waarde op de cryptomarkt bestaat uit bitcoin. En dat is knap, gezien er meer dan vijfduizend verschillende cryptocurrency’s zijn.

Op de grafiek hieronder zie je de koers van bitcoin (rood) vergeleken met de koers van BAT (groen). De grafiek daaronder toont de correlatie. De correlatie is een getal tussen de -1 en de 1, en geeft de samenhang aan tussen de twee koersen. Dicht bij de 1 geeft aan dat er positieve correlatie is. Stijgt de koers van bitcoin? Dan stijgt BAT mee. En andersom ook als de koers van bitcoin daalt.

Vooral in het begin van de coronacrisis was er een sterke samenhang tussen bitcoin en BAT. De koers van bitcoin dook hard naar beneden, en trok de koers van BAT mee omlaag. De correlatie was toen bijna 1, dat is bijzonder hoog.

Op dit moment is de correlatie hoger dan 0,5. Dat betekent dat de koers van BAT zich nog steeds sterk laat leiden door de koers van bitcoin. Dus handel je in BAT? Houd dan ook met een schuin oog de koers van bitcoin in de gaten.

Wat kun je van de koers van BAT verwachten?

Allemaal leuk en aardig, maar wat gaat de koers van BAT doen de komende dagen? Zoals je van onze bitcoin analyses gewend bent beschrijven we twee scenarios: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Lukt het BAT om door de oranje zone van 0,206 euro te breken? Dan komt de groene zone van 0,232 euro in beeld. Deze prijs heeft BAT op 9 mei heel even aangetikt, en kan opnieuw een weerstand vormen.

Bearish
In heel mei is 0,176 euro een belangrijke ondersteuning gebleken, dat is de rode zone op de grafiek. Bij een daling kan dit opnieuw een ondersteuning worden.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.