Bedrijven willen miljarden investeren in blockchain

Grote bedrijven van over de hele wereld willen in 2019 miljarden investeren in onderzoek naar blockchain. Dat blijkt uit een rapport van accountancybedrijf Deloitte. De resultaten zijn op 28 augustus gepubliceerd.

Het onderzoek brengt in beeld hoe verschillende bedrijven in vrijwel alle sectoren naar blockchain kijken. De deelnemersgroep bestond uit ruim 1000 directeuren uit allerlei landen. Alle deelnemers zijn directeur bij een bedrijf dat meer dan 500 miljoen dollar per jaar omzet. 

Blockchain wordt toegankelijk voor het grote publiek

Deloitte noemt de ondervraagden zeer bullish. Dat heeft wellicht iets te maken met de uitkomst van het onderzoek. Ruim 84% van alle ondervraagden gelooft dat blockchaintechnologie breed kan schalen en voor het grote publiek toegankelijk wordt.

Aan de andere kant gelooft 39% van de ondervraagden dat blockchain op het moment nogal overhyped is. Onder veel respondenten leeft echter wel de gedachte dat de ontwikkeling van blockchain hun sector drastisch zal veranderen.

Vooral directeuren uit de automotive-industrie denken dat blockchain de oplossing is. Ruim 73% van hen denkt dat blockchaintechnologie hun werkveld ingrijpend zal veranderen. In de publieke sector is dat percentage het laagst. Slechts 46% van de ondervraagden uit die sector denkt dat de blockchain hun werk zal beïnvloeden.

Een derde aangesloten bij blockchainconsortium

Een groot deel van de directeuren onderneemt ook echt actie om meer over blockchain te weten te komen. Zo heeft ruim 29% van de ondervraagden zich bijvoorbeeld aangesloten bij een blockchainconsortium.

Daarbij moet je denken aan een samenwerkingsverband als de Ethereum Alliance. Dat is een groep van tientallen bedrijven die samen onderzoek doen naar het gebruik van het Ethereumnetwerk.

Van alle soorten blockchains kiest men het liefst voor een ‘permissioned’ blockchain. Dat is een blockchain waarbij je eerst toestemming nodig hebt om onderdeel te worden van het netwerk. Ripple is hier een voorbeeld van. Ruim 52% van de respondenten geeft de voorkeur aan dit type blockchain. 

Publieke en private blockchains staan samen op de tweede plek. Ruim 44% ziet wel toekomst in publieke blockchains als die van ethereum of bijvoorbeeld NEO. Anderzijds ziet hetzelfde percentage meer brood in een eigen blockchain.

Ben je op zoek naar een baan in de blockchainindustrie? Dan moet je in China zijn. Volgens het rapport is ruim 86% van de Chinese directeuren actief op zoek naar personeel met blockchainervaring. 

Het totaal van het percentage komt boven de 100 procent uit omdat respondenten meerdere antwoorden konden geven.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.