9,75 miljoen dollar geboden op NFT cryptokunst Beeple

Je kunt nog één dag bieden op een baanbrekend stuk digitale kunst via veilinghuis Christie’s. Het betreft een NFT gemaakt door de legendarische cryptokunstenaar Beeple. Zijn echte naam is Mike Winkelmann en hij heeft 13 jaar gewerkt aan het kunstwerk ‘EVERYDAYS: THE FIRST 5000 DAYS’.

Begon op 100 dollar

Het unieke werk is een collage van afbeeldingen die Beeple sinds 2007 elke dag heeft gemaakt en er is een enorm bod van 9,75 miljoen dollar binnengekomen. Mocht je nog willen meebieden via Christie’s, dan heb je nog 1 dag en miljoenen dollars nodig.

Het wereldberoemde veilinghuis heeft het stuk ter veiling aangeboden op 25 februari, voor een initiële prijs van 100 dollar. Volgens Christie’s was en is de belangstelling overweldigend.

Het is ontzettend spannend (en leuk) om vandaag en morgen de biedingen in de gaten te houden, misschien wordt 10 miljoen dollar wel overschreden.

Betaling in Ethereum

Noah Davis, een specialist in naoorlogse en hedendaagse kunst:

‘Christie’s heeft nog nooit eerder een nieuw mediakunstwerk van deze omvang of dit belang aangeboden. Het verwerven van het werk van Beeple is een unieke kans om een ​​vermelding in de blockchain zelf te bemachtigen, gemaakt door een van ‘s werelds toonaangevende digitale artiesten.’

Het winnende bod wordt overigens niet verhandeld in dollars, maar in Ethereum. Je hebt 5.500 ethers nodig om tot 9,75 miljoen dollar te komen.

Het kunstwerk zelf

Beeple heeft in zijn werk EVERYDAYS: THE FIRST 5000 DAYS terugkerende thema’s en kleurenschema’s aan elkaar gemaakt om een esthetisch geheel te vormen. Individuele werken staan ​​in vaag chronologische volgorde en als je inzoomt, wordt elk stuk beurt onthuld. De omschrijving van Christie:

‘Terugkerende thema’s zijn onder meer de obsessie van de samenleving met en de angst voor technologie; het verlangen naar en de afkeer van rijkdom; en Amerika’s recente politieke turbulentie.’

Beeple over zijn eigen werk: ‘Ik kijk er nu bijna naar alsof ik een politiek cartoonist ben. Behalve schetsen te maken, gebruik ik de meest geavanceerde 3D-tools om bijna in realtime commentaar te geven op actuele gebeurtenissen.’

Beeple loopt binnen

De legendarische cryptokunstenaar heeft een goede naam opgebouwd en al flink verdiend op zijn digitale kunst. In februari verkocht hij een stuk genaamd ‘Crossroads’ voor maar liefst 6,6 miljoen dollar op de Nifty Gateway NFT-marktplaats.

Het digitaal geanimeerde stuk is geïnspireerd op de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 en ontworpen om een ​​van de twee versies te bevatten, afhankelijk van de uitkomst van de verkiezingen: de ene een triomfantelijke Trump, de andere een verslagen Trump.

Bron: Beeple


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.