Cardano op 12 september: dit is niet het einde, maar juist het begin!

Vanaf 12 september kunnen developers smart contracts maken voor op de blockchain van Cardano. Zo’n harde datum zorgt in cryptocurrency vaak voor een fenomeen genaamd buy the rumour, sell the news.

Tegenovergestelde beweren

Dat betekent dat in aanloop naar de gebeurtenis de koers stijgt, maar als het moment supreme daar is, verkoopt iedereen zijn coins. De bekende YouTuber Altcoin Daily speelt hier op in door juist het tegenovergestelde te beweren. Hij noemt 12 september geen einddoel, maar juist het begin.

Ofwel, hij is enorm optimistisch over de koers van ADA en de weg die Cardano is ingeslagen. Een van de belangrijkste redenen waarom hij zo positief is, is de uitrol van de hard fork genaamd Alonzo. Deze brengt ondersteuning voor smart contracts met zich mee en gaat live op het mainnet van Cardano op 12 september. Op dit moment leeft Alonzo alleen op het testnet.

Binance en Ethereum

Dat klinkt wellicht heel theoretisch dus om het plat te slaan: Cardano kan hetzelfde bieden als Ethereum en Binance Smart Chain: Tokens, DeFi en NFT’s. Deze drie hebben ervoor gezorgd dat de blockchains van BNB en Ether ontzettend populair zijn geworden.

Cardano wordt ontwikkeld door Input Output Hong Kong, kortweg IOHK. Zij kondigden op 13 augustus de datum aan voor Alonzo en dit zorgde ervoor dat de koers van ADA door het dak ging.

Tijdens Cardano’s Mid Month Development Update op 13 augustus vertelde Nigel Hemsley, Head of Delivery & Products bij IOHK, Tim Harrison, Marketing & Communications Director bij IOHK, dat de hard fork gepland staat voor 12 september.

Prefentief voldoen aan verplichtingen

Ander nieuws: De Cardano Foundation gaat een samenwerkingsverband aan met Coinfirm vanwege hun AML/CFT-analyses. Deze worden ingezet voor de Cardano-blockchain en alle bijbehorende tokens.

Netwerken zoals Cardano en Ethereum vormen de basis voor veel nieuwe cryptocurrency’s, maar hiermee creëren ze ook verdere mogelijkheden voor oplichting, diefstal en witwassen. Als bedrijf is het dan goed om eventuele scepsis van regelgevende instanties voor te zijn. Je kan ze onder andere sussen door transparantie te bieden.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.