Beheer je bitcoin en ether met de nieuwe Samsung Galaxy S10

Het nieuwste vlaggenschip van Samsung beschikt over een hardwarefunctie om private keys van je cryptocurrency veilig op te slaan. Het gaat om de Samsung Galaxy S10, die op woensdag officieel is gepresenteerd door Samsung.

In de persaankondiging kunnen we het volgende erover vinden:

‘De Galaxy S10 beschikt over Samsung Knox. Dit is een beveiligingssysteem van de beste kwaliteit, een hardware beveiligingsopslag. Hiermee is het mogelijk om je private keys te bewaren voor mobiele blockchain-diensten.’

De naam Knox is afgeleid van Fort Knox, de ondoordringbare vesting waar de Amerikaanse overheid haar goud opslaat. We hopen natuurlijk dat Samsung Knox net zo veilig is.

Later waarschijnlijk meer informatie

De tekst in de persaankondiging roepen nog wel wat vragen bij ons op. Beschikt de nieuwe Samsung Galaxy over een crypto wallet, of is het alleen mogelijk om je private keys op te slaan? Wat bedoelt Samsung met mobiele blockchain-diensten? Waarschijnlijk komt er later meer informatie.

De telefoon beschikt in ieder geval over verschillende gave features. Zo heeft het maar liefst vijf camera’s, waarmee je in ultra-hoge resolutie foto’s en filmpjes kan opnemen:

Zijn de eerder uitgelekte foto’s echt?

Eerder waren er al geruchten dat je met de nieuwe Samsung Galaxy S10 cryptocurrency’s kan beheren. Iemand op Twitter lekte zelfs al foto’s uit waarop een cryptowallet te zien zou zijn:

Of deze foto’s echt zijn valt nog steeds te betwijfelen. Wel weten we nu dat het mogelijk is je crypto private keys te beheren met de nieuwe telefoon van Samsung.

Niet de enige ‘blockchaintelefoon’

Samsung is niet de eerste telefoonfabrikant die aan de slag durft te gaan met cryptocurrency en blockchain. Zo schreven we bijvoorbeeld ook eerder over HTC Exodus. Deze telefoon gaat zelfs een stapje verder: je kan de Exodus alleen maar kopen met bitcoin, ether en litecoin. HTC lijkt zich hiermee volledig te richten op de cryptocurrencymarkt.

Een andere, iets minder bekende blockchaintelefoon is de Finney van SIRIN Labs. Net zoals met de HTC Exodus is het ook mogelijk om je cryptocurrency’s veilig op te slaan. De telefoon beschikt over een ingebouwde cold-storage cryptocurrency wallet. Je private keys worden dan in een aparte offline omgeving in de telefoon opgeslagen.

Wil je de Samsung Galaxy S10 kopen? Dan moet je misschien nog even sparen, hij kost namelijk 899 euro. Dat geld kan je ook aan bitcoin besteden.

Koop bitcoin

 


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Fort Knox is geen legerpost, maar het gebouw waar de hele goudvoorraad van de Verenigde Staten ligt opgeslagen, en staat bekend als het beste en zwaarst beveiligde gebouw op aarde.

  21 februari 2019
 • Grappig die beveiliging in Fortnox er ligt niet eens meer goud..

  21 februari 2019
 • Mooie vooruitgang ?
  Nu Apple nog ✅

  KenjieOne?

  22 februari 2019