BeInCrypto: Bitcoin koers nadert de bodem, herstel is nabij

Als we de analisten van BeInCrypto mogen geloven, dan ligt de Bitcoin koers ongeveer op de bodem. Volgens de analisten van het platform vertelt een belangrijke indicator ons dat de verkoopdruk zo langzamerhand is uitgeput.

Bitcoin is oververkocht

Het voorspellen van de lokale bodem voor de Bitcoin koers doen de analisten van BeInCrypto op basis van de NVT Golden Cross.

Die indicator ligt momenteel op ongeveer hetzelfde niveau als in januari 2024. Destijds dook de Bitcoin koers omlaag nadat de ETFs waren gelanceerd en mensen teleurgesteld waren over de eerste handelsdagen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Op dit moment ligt de NVT Golden Cross op -1,39 en dat is volgens BeInCrypto een signaal dat Bitcoin “oververkocht” is. Zij wijzen dat zelf toe aan de angst omtrent de miljarden dollars aan Bitcoin van Mt. Gox die op de markt komen en de verkopen van de Duitse overheid.

Veel kooporders voor Bitcoin

Rond de huidige Bitcoin koers vinden we in de orderboeken een hoop steun. IntoTheBlock keek naar de kooporders op de grootste 20 beurzen ter wereld en kwam tot de conclusie dat Bitcoin rond de koers van 55.670 dollar meer kopers dan verkopers kent.

Rond die koers liggen er voor 22.075 Bitcoin aan kooporders en 11.514 Bitcoin aan verkooporders. Dat hoeft echter niet veel te betekenen, want als er plotseling nieuwe paniek ontstaat, dan kunnen er ineens heel veel verkooporders bijkomen.

Omgekeerd geldt uiteraard hetzelfde. Ga dus nooit 100% op dit soort indicatoren af, maar gebruik ze om jouw beslissingen beter te onderbouwen. Zekerheid bestaat niet in de markt, maar je kunt data en analyses wel gebruiken om bepaalde scenario’s wat extra gewicht te geven.

Nu lijkt het alsof Bitcoin voldoende steun heeft om hier een bodem te vinden, maar dat hebben we eerder ook gezegd over de regio van 62.000 tot 58.000 dollar.


Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ok.. maar als ik de grafiek bekijk gaat hij over 3 a 4 uur nog eens flink zakken tot een 44500 a 45000 € komende week zou nog maand wachten met kopen

    8 juli 2024

Laat een reactie achter