Roemenië duikt in crypto met nationale NFT-marktplaats

Het Nationale Instituut voor Onderzoek en Ontwikkeling in Informatica (ICI Boekarest) gaat op 26 april een nieuw institutioneel NFT-handelsplatform lanceren genaamd ‘ICI D|Services’. Dit platform is bedoeld om een link te creëren tussen private en publieke instellingen en gebruikers. Dit zal openbare en institutionele gebruikers in staat stellen om NFT’s te creëren, beheren en verhandelen.

Plan gesteund door regering

Het project wordt gesteund door de Roemeense regering via het secretariaat-generaal en het Roemeense ministerie van Onderzoek, Innovatie en Digitalisering. Dr. Paul Niculescu-Mizil Gheorghe, coördinator van het blockchain-laboratorium van ICI Boekarest, legt uit tegenover Cointelegraph dat het instituut de afgelopen vijf jaar voornamelijk gericht was op onderzoek en ontwikkeling. Inmiddels richt het zich op het verkennen van blockchain, Web3 en non-fungibele tokens.

NFT’s zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden vanwege hun vermogen om unieke en schaarse digitale middelen te creëren die in tal van gebruikssituaties kunnen worden toegepast. Hierdoor zijn ze op hun beurt waardevolle activa geworden voor instellingen. Dit leidde eind 2021 tot het voorstel van het NFT-platform binnen ICI Boekarest.

Het partnerschap omvat ook de ontwikkeling van een gedecentraliseerd Domain Name System (DNS) en Top-Level Domain (TLD) ecosysteem. ‘Ons instituut wil een brug slaan tussen de jonge generaties en de waarden van openbare instellingen, door een comfortzone te creëren voor de interacties met de digitale ruimte’, aldus Niculescu-Mizil Gheorghe.

De lancering van het platform omvat vijf unieke NFT-collecties die zijn ontwikkeld in samenwerking met een handvol prominente Roemeense sporters, organisaties en instellingen. Het project wordt gezien als een manier om de acceptatie van Web3 in Roemenië te stimuleren. Daarnaast wil het land economisch groeien door nieuwe inkomstenstromen te genereren en een cultuur van innovatie en ondernemerschap te bevorderen.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.