Amerikaanse staat Ohio accepteert bitcoin als belasting

Vanaf deze week kunnen ondernemingen in de Amerikaanse staat Ohio belasting betalen met bitcoin. En dat is bijzonder, geen andere staat in de VS en vrijwel geen enkel ander land accepteert bitcoin als wettig betaalmiddel. 

Josh Mandel is de penningmeester van de staat. Hij heeft een betaalportaal aangemaakt op Ohiocrypto.com. Dit portaal is bedoeld om belasting van ondernemingen uit Ohio ook in bitcoin te kunnen innen. De website zet de ontvangen bitcoin om in dollar, de staat ontvangt de belastinggelden dus wel in fiatgeld.

Wat zijn de mogelijkheden?

Het is voor bedrijven nu een koud kunstje om belasting niet meer in dollars te hoeven betalen. Het enige wat moet gebeuren is een aanmelding op Ohiocrypto.com. Het is vooralsnog mogelijk om 23 verschillende soorten belastingen in bitcoin te voldoen. Denk aan belasting op sigaretten en tabak, belasting op financiële instituties, rente op fondsen, accijns op belasting, energiebelasting, zelfs belasting die geïnd wordt om het alarmnummer 911 draaiende te houden, verkoopbelasting en nog veel meer.

Volgens de website zijn er nog meer voordelen:

  • Betalingen worden op de blockchain bijgehouden.
  • Beveiliging: crypto’s kunnen zonder private key niet zomaar verzonden worden. Ook is de blockchain transparant en dus voor iedereen inzichtelijk.
  • Snelheid en gemak: Er zijn drie simpele stappen om te volgen:
    1. registreren op de website
    2. bedragen en data invoeren
    3. wallet gebruiken om bitcoin over te maken

Maar Ohio wil meer

Het bitcoin-programma is dus het geesteskind van penningmeester Josh Mandel. Hiermee wil hij de ambities en het imago van de staat onderstrepen. Ohio wil namelijk dat meer technologiebedrijven zich in de staat vestigen.

Columbus is de op een na grootste stad van Ohio en de stad wordt al beschouwd als een soort technologisch centrum. Dat komt doordat een van de grootste technologiefondsen, Drive Capital, in de stad gevestigd is.

De grootste stad is echter Cleveland. Deze stad wil een ander imago, en heeft al de bijnaam Blockland geadopteerd.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.