Belastingaangifte doen voor je crypto? Niet leuker te maken, wel makkelijker

Geen enkele Nederlander komt er helaas onderuit: de belastingaangifte die ieder jaar gedaan moet worden. Voor sommigen erg vervelend, want zeker als crypto belegger of handelaar kan het doen van je belastingaangifte een hels karwei zijn. Vaak hebben beleggers hun cryptocurrency’s op verschillende platformen staan, en het bepalen van de waarde van je cryptobeleggingen op de peildatum is soms uren werk. Uren die je natuurlijk veel liever aan andere dingen zou willen besteden. Maar wat nou als het ook anders kan?

Je crypto belastingaangifte was nog nooit zo makkelijk

Het hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn: met CoinGriffin heb je binnen enkele minuten inzicht in al je crypto assets en rendementen. Waar ze dan ook staan, overzichtelijk op een rijtje. Dit maakt het doen van bijvoorbeeld je belastingaangifte een fluitje van een cent. Het maakt niet langer uit dat je crypto assets op verschillende exchanges en wallets staan; alle informatie over jouw crypto bezittingen staan bij CoinGriffin op dezelfde plek.

Waarde per (peil)datum

Inzicht krijgen in de waarde van je crypto assets op een bepaalde datum of periode? Handig! Gebruik CoinGriffin om inzicht te krijgen in de precieze waarde van je bezittingen op 1 januari voor de Belastingdienst. Ook het documenteren van de bewijslast dat dit ook daadwerkelijk zo is, is zo gedaan. (Crypto)Valuta worden automatisch omgerekend naar euro’s op basis van de wisselkoers op het moment dat de transactie plaatsvond.

Alle crypto transacties en assets in 1 overzicht

CoinGriffin geeft inzicht in je crypto assets en rendementen. Dit doet de applicatie door al je wallets en exchanges bij elkaar te brengen in 1 overzichtelijk dashboard. Deze transacties kun je makkelijk sorteren in verschillende categorieën of strategieën. Je importeert deze transacties makkelijk via een API-koppeling op je handelsplatform of wallet, of via het importeren van een CSV-bestand.

CoinGriffin Bèta is live

Na een aantal jaren van ontwikkeling is CoinGriffin nu eindelijk live! De komende tijd draait de dashboardapplicatie in een bètafase. En daar kan iedere crypto belegger en handelaar van profiteren. De makers horen heel graag wat de Nederlandse crypto bezitter van CoinGriffin vindt en daarom kun jij nu profiteren van een mooie deal: meld je aan bij CoinGriffin, deel jouw feedback, en maak een jaar lang gratis gebruik van CoinGriffin! Nieuwsgierig? Meer informatie vind je op CoinGriffin.nl.

Wist je trouwens ook dat je bij BLOX reuze gemakkelijk kan inzien hoeveel en welke crypto’s je op 1 januari bezat? Je vind je jaaroverzicht(en) onder ‘instellingen’. Tik het juiste jaar aan en bekijk op je dooie gemak jouw assets. Happy trading!

Annina verdiept zich al geruime tijd in de wereld van crypto en blockchain en is vastberaden om alles te weten te komen. Daarom duikt ze regelmatig in de wereld van Bitcoin, altcoins en alles daaromheen. Haar bevindingen vertaalt ze naar begrijpelijke artikelen, zodat ook jij snel op de hoogte bent.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ik ben een (volwassen) Nederlander maar heb nog nooit een belasting aangifte gedaan….

    3 april 2023