Betaal met bitcoin, lightning en ether voor je aankopen op Amazon

Gebruik je bitcoin om bijvoorbeeld de nieuwste elektronica te importeren via Amazon. Je kan nu bij een van de grootste webwinkels ter wereld met bitcoin betalen. Klinkt te mooi om waar te zijn? Dat is het ook wel een beetje.

Indirecte betalingen

Amazon zelf accepteert namelijk (nog) geen directe cryptobetalingen. Dat gaat via Moon. Dit bedrijf heeft een extensie gemaakt voor verschillende browsers en met deze extensie kan je betalen met bitcoin, lightning network, ether en litecoin. De extensie accepteert onder andere betalingen vanuit (lightning) bitcoin wallets en Coinbase.

Moon is tevens een betalingsverwerker en zorgt voor de verdere afhandeling met het bedrijf van Jeff Bezos. Amazon zelf ziet de bitcoin nooit en hoeft ook niet per se akkoord te gaan met het proces.

Wat is het Lightning Network?

Net als in Nederland

Dit doet denken aan hoe verschillende Nederlandse winkels bitcoin accepteren, maar waarbij de transactie achter de schermen direct wordt omgezet in Euro’s.

Dat gebeurt namelijk ook bij Moon en Amazon. Jij betaalt in bitcoin en Moon zet dit achter de schermen om in de lokale valuta, USD. De verkoper of Amazon zelf ontvangt het bedrag dan in dollars. Met andere woorden, “merchant-integratie” is niet vereist.

“De extensie zorgt ervoor dat je een QR-code ontvangt, de QR-code is hetzelfde als een lightning invoice. Deze invoice kan je ook kopiëren en plakken voor als de QR-code het niet doet,”vertelt Ken Kruger van Moon aan Coindesk.

Amazon is het begin

Kruger hoopt dat vele webwinkels zullen volgen, nu bewezen is dat de extensie werkt met Amazon, toch één van de grootsten ter wereld. De browserextensie moet worden geoptimaliseerd om met elke webwinkel, wereldwijd te kunnen werken.

Net als bij Amazon, zal alleen Moon (en de financiële instellingen die het bedrijf steunen) bitcoin zien verschijnen. Deze zal ook bij de andere webwinkels direct worden omgezet in de lokale valuta. De volatiliteit waar cryptocurrency zo om bekend staat zal dus geen risico vormen voor de webwinkels.

Wil je de extensie gebruiken? Kijk dan op https://paywithmoon.com/. De extensie is beschikbaar voor de browsers van Chrome, Brave en Opera.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.