Betaalplatform SendFriend maakt gebruik van Ripple (XRP)

Alweer een mijlpaal voor Ripple, het bedrijf achter XRP. In het eerste kwartaal van 2019 wordt SendFriend gelanceerd, in samenwerking met MIT Meida Lab, Barclays en Mastercard.

Met SendFriend kunnen gebruikers geld versturen naar huis. Dat kan handig zijn voor gebruikers die grensoverschrijdende transacties willen versturen. Met een bank betaal je daar nu vaak veel commissie.

Naar de Filippijnen

In eerste instantie richt de betaaldienst zich op de Filipijnen. Expats uit de Filipijnen kunnen met SendFriend eenvoudig geld versturen naar familie. Het project SendFriend werd ontwikkeld door MIT Media Lab door CEO en oprichter David Lighton.

Snellere en goedkopere transacties

Volgens Lighton kunnen betalingen via de nieuwe dienst in zes seconden worden uitgevoerd. Daarnaast zou het 65 procent goedkoper zijn dan een traditionele internationale transactie, bijvoorbeeld bij Western Union. Daar betaal je soms tot wel 8 procent commissie bij een internationale transactie. Met SendFriend is die commissie 2,5 procent.

Door het gebruik van SendFriend kunnen meerdere tussen partijen, zoals banken (over het algemeen minstens 4 instanties) worden overgeslagen om in één keer de bank te bereiken van degene naar wie je waarde wilt overmaken.

Daarnaast hoeft er met SendFriend niet meer gewerkt te worden met verschillende valuta. Nu werkt het zo dat instanties zoals Western Union beschikken over voorraden van verschillende valuta.

Gesteund door verschillende organisaties

De volgende organisaties ondersteunen SendFriend op financieële wijze:

  • Barclays
  • Techstars
  • Ripple
  • MIT Media Lab
  • Mahindra Finance
  • MasterCard Foundation

xRapid

SendFriend is niet de eerste betaaldienst die gebruik maakt van XRP. Ripple lanceerde xRapid namelijk in oktober voor commercieel gebruik. De betalingsoplossing is ontworpen om XRP te gebruiken om grensoverschrijdende transacties tussen financiële instellingen in realtime mogelijk te maken.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.