Dit NASDAQ-bedrijf Mogo investeert 336 duizend euro in Ethereum

Betalingsverwerker Mogo koopt 146 ETH voor een gemiddelde aankoopprijs van 2.780 dollar (2.302 euro). Dat laat het Canadese bedrijf weten in een persbericht. Mogo is een beursgenoteerd bedrijf, dat zijn aandelen verhandelt via de Amerikaanse Nasdaq en de Canadese Toronto Stock Exchange.

Het bedrijf zegt van plan te zijn om 5% van zijn kasreserves om te zetten in cryptomunten.

Investeren in blockchain en fintech

Mogo’s investering is in lijn met de plannen van het management om meer te investeren in de blockchain- en fintech-sector. Naast Ethereum heeft Mogo ook al in Bitcoin geïnvesteerd. Het bedrijf heeft nu ongeveer 18 bitcoins, tegen een gemiddelde inkoopprijs van 33.083 dollar (27.404 euro).

Aandeel in een cryptobedrijf

De betalingsverwerker investeert dus in crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum, maar ook in de cryptosector. Onlangs kondigde Mogo een strategische investering aan in het Canadese Coinsquare, een handelsplatform voor cryptocurrency’s.

Mogo heeft een eigendomsbelang van 19,99%, met een optie om dit belang te vergroten tot 43%.

Greg Feller is CFO bij Mogo: “Deze initiële investering in Ether is een aanvulling op onze eerdere investeringen in Bitcoin en weerspiegelt ons geloof in het langetermijnpotentieel van blockchaintechnologie en de positie ervan als kerncomponent van een financieel technologieplatform van de volgende generatie.”

Ethereum wordt populairder

Steeds meer bedrijven durven een deel van hun kasreserves om te zetten in digitale activa. Maar waar MicroStrategy en Tesla pionieerden met hun investering in Bitcoin, wordt ook Ethereum interessanter voor institutionele partijen.

Dat is ook niet gek wanneer je kijkt naar de koers van Ethereum. Bitcoin moet nog even wachten op een nieuw koersrecord, maar de Ethereum-trein blijft maar doordenderen.

Vanmorgen werd het station van 3.000 dollar (2.486 euro) al gepasseerd, nu kunnen we daar alweer een paar honderd euro bij optellen.

Ethereum heeft op dit moment een totale marktwaarde van ruim 303 miljard euro en is daarmee de op twee na grootste cryptomunt. Op ruime afstand vinden we Binance Coin en XRP, met een marktwaarde van respectievelijk 84 en 59 miljard euro.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.