Stemmen op Biden en Trump 2020 vereeuwigd op blockchain van Ethereum en EOS

Associated Press (AP), het grootste Amerikaanse persbureau, publiceert de resultaten van de Amerikaanse verkiezingen op de blockchain van Ethereum en EOS. Dat maakt AP bekend op een pagina die bedoeld is voor ontwikkelaars. Met behulp van Everipedia’s OraQle software worden de resultaten in beide blockchains opgeslagen.

Bekijk de stemmen op Ethereum en EOS

Het voordeel van het opslaan van deze informatie in beide blockchains is dat je een transparant verslag kan zien van alle stemmen die per staat binnenkomen. Heb je een beetje verstand van beide blockchains, dan kan je de uitslagen op Ethereum en EOS terugvinden.

Misschien belangrijker is dat data op een blockchain permanent wordt opgeslagen. Door middel van een time-stamp zie je precies wanneer bepaalde informatie is opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat verkiezingen transparanter verlopen. Mocht er geknoeid zijn met de data, dan zie je precies wanneer dat gebeurt is.

Natuurlijk is de data zo sterk als het stemproces zelf. Vanwege de coronacrisis zijn veel stemmen per post toegestuurd. Gaat er iets mis met het tellen van de stemmen, dan blijft dat een menselijke fout. Blockchain kan dat niet zomaar oplossen.

Ook belangrijke rol voor Chainlink

Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor Chainlink. Everipedia gebruikt oracles van Chainlink om informatie naar de smart contracts van Ethereum en EOS te verzenden. Daniel Kochis van Chainlink is verheugd met de samenwerking met Everipedia:

“Het toegankelijker maken van deze krachtige technologie is de sleutel tot het realiseren van het volledige potentieel. Het voor het eerst publiceren van de verkiezingsstrijd op de blockchain door de AP is een grote mijlpaal in die reis.”

Blockchaintechnologie is vaker gebruikt om stemmen bij te houden van kleinere verkiezingen, maar volgens Forbes nog nooit op zo’n grote schaal als bij de Amerikaanse verkiezingen.

Het blijft spannend

De blockchains van Ethereum en EOS hebben het er voorlopig nog druk mee, de stemmen worden nog volop gestemd. Het is een nek-aan-nek race geworden, de afstand tussen Biden en Trump is klein. Maar wat de uitslag ook wordt, deze is voor altijd vereeuwigd op Ethereum en EOS.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Make defi munt ,YFI great again🙋🙋🙋

    04/11/2020