Heineken presenteert biertje in de metaverse van Decentraland

Proost op de metaverse! Digitale werelden zijn hip en happening, en dat merken bedrijven ook. Heineken is de meest recente organisatie die zichzelf aan deze lijst toevoegt. De Nederlandse bierbrouwer presenteert Heineken Silver in de metaverse van Decentraland.

Eerste virtuele brouwerij

Naar eigen zeggen heeft Heineken hiermee een primeur, het bedrijf opent namelijk de eerste virtuele bierbrouwerij op de blockchain. Bezoekers kunnen naar een proefruimte, een cateringsruimte en een proostruimte. Ook is het mogelijk om je avatar te laten dansen op de Heineken-dansvloer.

Biertje in de metaverse

Het is een mooie marketingstunt, maar je digitale poppetje bier zien drinken is een heel andere ervaring dan in het café met je vrienden drinken. Dat beseft Els Dijkhuizen ook, zij is marketingdirecteur bij Heineken.

‘Uiteindelijk is niets lekkerder dan die eerste verfrissende slok van een écht biertje. Dat is ook de ironie van deze virtuele lancering van Heineken Silver,’ aldus Dijkhuizen in een interview met Adformatie.

Wat is de metaverse?

Steeds meer individuen en bedrijven zoeken de metaverse op. De metaverse is een verzamelnaam voor digitale werelden waarin je kan rondlopen en kan praten.

Dit is overigens niet helemaal nieuw. Voorgangers zoals Second Life en Habbo Hotel ken je misschien wel. Blockchain voegt echter iets bijzonders toe: door crypto’s te gebruiken kan je stukken land of andere objecten kopen en verhandelen in de metaverse.

Eind oktober 2021 wijzigde Facebook van koers, het moederbedrijf heet nu Meta. Sindsdien gaan de ontwikkelingen snel, steeds meer bedrijven willen de boot niet missen en doen op hun eigen manier ‘iets’ met de metaverse. Een hype of een blijvertje? Dat zal in de toekomst blijken.

Krijg 10 euro van ons en investeer in Decentraland

Vandaag krijg je 10 euro gratis van ons om je eerste MANA te kopen. Maak snel een account aan op het handelsplatform van BTC Direct en vul onderaan het aanmeldscherm bij vouchercode ‘NIEUWS’ in. Hiermee krijg je direct 10 euro cadeau om MANA te kopen.

Krijg 10 euro van ons


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Zijn jullie nu helemaal zot geworden?

    20 maart 2022
    • Neem een biertje, Helga, dan kun je afkoelen😊🍻

      20 maart 2022