Bitcoin begint bijna aan stijging richting 100.000 dollar tegen eind 2023

Je moet het maar durven om op een dag dat bitcoin weer rood kleurt zo bullish te zijn. Yves Lamoureux, CEO van onderzoeksbureau Lamoureux & Co, is van mening dat de recente prijscorrectie van Bitcoin deel uitmaakt van een ‘cryptowinter, ‘ en dat deze bijna ten einde loopt.

100.000 dollar eind 2023

Lamoureux werd geïnterviewd door MarketWatch en hij voorspelt dat bitcoin op het punt staat een nieuwe rally te beginnen die zal uitmonden in een waarde van 100.000 dollar tegen het einde van 2023. Hij gelooft dat de rally zal duren tot 2025.

Kan Lamoureux dit ook onderbouwen? Hij zegt dat het volgende keerpunt voor de bitcoin koers de halving zal zijn die gepland staat voor 2024. Volgens Lamoureux kan door het afnemen van nieuwe, verse bitcoin de koers tot grote hoogten stijgen.

Einde bearmarkt in zicht

“Ik geef geen groot koopsignaal, ik zeg alleen: ja, je kunt beginnen met kopen. Met een koers van 30.000 dollar en meer dan 55 procent van een het record van 68.990 USD in november 2021, voldoet bitcoin aan veel van zijn criteria om een ​​bearmarkt te verlaten”, zei hij.

De onderzoeker adviseerde investeerders om het actief in kleine porties te kopen omdat de toekomst van de cryptomarkt wankel is. Interessant is dat Lamoureux eerder sceptisch was over de vooruitzichten van bitcoin, toen hij investeerders adviseerde om het actief voorzichtig te benaderen.

Bitcoin is de koning

De grote volatiliteit van bitcoin is deels een gevolg van de crash van de Terra-munten Luna en UST, en Lamoureux is van mening dat investeren in kleinere activa riskanter is. Volgens Lamoureux:

“Ik ben geïnteresseerd in bitcoin omdat het de koning is en daar zal het institutionele geld als eerste naar toe stromen. Blijf dus altijd bij de beste. Iedereen wil bitcoin zijn, maar dat zijn ze niet … maak het niet ingewikkeld, blijf bij bitcoin.”


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Heb je per ongeluk de tekst van een jaar geleden gekopieerd of meen je echt wat je schrijft?

  27 mei 2022
  • Hee Adrie, kom even met een link naar het artikel van vorig jaar waar je zo bijdehand aan refereert.
   En mocht die er niet zijn, houd je dan met iets nuttigs bezig 😉

   1 juni 2022