Bill Gates verandert mening over Bitcoin (een beetje)

Microsoft-oprichter Bill Gates was vandaag te gast bij CNBC. Daar werd hem gevraagd over bitcoin. Wat denkt hij ervan? In 2018 was Gates niet al te positief over bitcoin, maar inmiddels is hij van mening veranderd. Is dat een teken dat Microsoft binnenkort ook in bitcoin investeert?

Eerst negatief

In 2018 was Bill Gates ook te gast bij CNBC, bij het programma Squawk Box. Toen zei hij nog: “Als het makkelijk zou zijn om bitcoin te shorten, dan zou ik dat doet. Bitcoin is een pure vorm van ‘the greater fool theory.”

Of in andere woorden: volgens Gates was de belangrijkste reden om in bitcoins te investeren de hoop dat er later iemand anders nog meer betaalt voor jouw bitcoin.

Nu iets positiever

Inmiddels is Bill Gates positiever gestemd over bitcoin, hoewel hij zegt geen munten te bezitten: “Ik heb geen bitcoin, maar ik ben ook niet short. Je kan dus zeggen dat ik neutraal ben.”

De Microsoft-oprichter zegt verder dat de opkomst van digitale valuta een positieve ontwikkeling is, zeker om transactiekosten te verlagen. Maar Gates zegt wel dat zijn stichting, de Bill Gates foundation, geen bitcoin gebruikt.

Volgens hem kunnen transacties met valuta’s die hij gebruikt worden teruggedraaid en zijn deze transparant. “Met die valuta’s gaat het niet over belasting ontduiken of het uitvoeren van illegale activiteiten.” Blijkbaar is zijn visie over bitcoin toch minder neutraal dan hij zelf denkt.

Over de prijsontwikkeling van bitcoin durft Gates ten slotte geen voorspelling te doen: “Bitcoin kan omhoog of omlaag gaan, gebaseerd op de mania of wat de vooruitzichten ook zijn. Ik heb geen manier om te voorspellen hoe dit verder zal gaan.”

Microsoft nog niet klaar om te investeren in bitcoin

Het bedrijf Microsoft is ook nog niet klaar voor bitcoin. Brad Smith van Microsoft was gisteren ook te gast bij CNBC. Daar vertelde hij dat er binnen Microsoft nog niet wordt gesproken over bitcoin.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.