Categorieën: Bitcoin nieuws

Komiek Bill Burr wil bitcoin kopen na podcast met Anthony Pompliano

Comedian Bill Burr heeft het licht gezien nadat Anthony Pompliano voorbeeld na voorbeeld gaf over waarom het oude systeem op instorten staat. De komiek zegt zelfs dat hij nu bitcoin wil kopen.

Veel onderwerpen besproken

Pompliano was gisteren te gast bij de Bill Bert Podcast, gehost door Bill Burr en Bert Kreischer. De twee presentatoren zaten verbijsterend te luisteren naar de uitleg van Pompliano. Hij ging in op Libanon, inflatie, printen van geld om uiteindelijk bij bitcoin te eindigen.

Bill Burr kwam met een paar mooie analogieën om bitcoin beter te begrijpen. Hij vroeg bijvoorbeeld als bitcoin een muziekband is, hebben ze dan pas 1 hitje? Waar in de muziekcarrière bevindt bitcoin zich?

Kwartje viel

Op een gegeven moment viel het kwartje bij Burr: ‘You create this whole fucking bubble and when the whole thing goes to shit you still get a fucking bonus and you’re only gonna give me 250 off my million bucks? How is that fucking legal? I’m getting Bitcoin! Fuck this shit!’

Dat kwartje viel niet zo maar, daar ging wel wat uitleg (en grappen) aan vooraf. Pompliano was net klaar met vertellen over hoe banken niet in staat zijn om meer dan 250.000 dollar aan bescherming te bieden.

Burr, die een netto waarde heeft van ongeveer 12 miljoen dollar, riskeert veel geld te verliezen als een bank zou omvallen. Hij richtte zijn woede ( of grapjes) op  ongekwalificeerde bankiers die zijn geld gebruiken om winst te maken, en om de woningmarkt op te blazen.

Bekijk de podcast hieronder.

Monopoly op blockchain

Het duo stelde vragen aan Pompliano over bijna alles wat financieel is, van het erfenissysteem en inflatie tot de geschiedenis van de cryptografie en Satoshi. Hij legde alles rustig uit en gebruikte simpele voorbeelden door bijvoorbeeld gedistribueerde grootboeken uit te leggen als een spel Monopoly waarin iedereen het geld volgt.

Uiteindelijk werd het gesprek praktischer van aard, waarbij het paar vroeg naar de huidige bitcoin koers, 8151 euro op het moment van schrijven, en hoe je crypto kan bewaren. Pompliano trok de stoute schoenen aan en stelde zelfs voor aan Burr om te overwegen om bitcoin te accepteren als betaling voor zijn shows.

De reacties van de kijkers waren over het algemeen positief op de uitwisseling van het trio.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Glassnode: er is genoeg ethereum beschikbaar op beurzen

Glassnode CTO Rafael Schultze-Kraft zegt dat er genoeg ethereum is op de verschillende cryptobeurzen. Hij…

9 uur geleden

Bitcoin schaarste wordt onderstreept door weekendplannen eToro

Online brokerage eToro heeft klanten gewaarschuwd dat het kopen van bitcoin en andere cryptovaluta dit…

12 uur geleden

Vandaag deadline Tether, wordt bitcoin waarde gemanipuleerd?

De hoge heren bij Bitfinex ontkennen dat Tether (USDT) wordt gebruikt om de prijs van…

14 uur geleden

GrayScale heropent deuren en koopt meteen voor 80 miljoen dollar bitcoin

Veel bedrijven waren tijdens de feestdagen gesloten. Ook investeringsfonds GrayScale sloot kort de deuren, maar…

16 uur geleden

Cryptobedrijf Anchorage krijgt landelijke banklicentie

Het Amerikaanse cryptobedrijf Anchorage is de eerste federaal goedgekeurde digitale activabank. Het Office of the…

1 dag geleden

Polkadot cryptocurrency op hoogste waarde ooit, zit XRP op de hielen

De prijs van de munt DOT van het Polkadot protocol is in de afgelopen 24…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €10,- gratis tegoed.

Check it out!