Rockefeller en Soros investeren in crypto

Het Amerikaanse persbureau Bloomberg meldde donderdag dat het beleggingsfonds van George Soros interne goedkeuring heeft gekregen om in crypto’s te beleggen. Gek genoeg was de Hongaars-Amerikaanse miljardair Soros afgelopen januari nog behoorlijk sceptisch over bitcoin en andere cryptocurrencies.

Daarnaast maakte de Amerikaanse miljardairsfamilie Rockefeller afgelopen weekend bekend dat ook zij van plan zijn om in crypto’s en andere blockchain-gerelateerde ventures te gaan investeren.

In januari piepte Soros nog anders…

Soros zei op het World Economic Forum afgelopen januari nog dat bitcoin zijn doel als valuta inmiddels voorbij was geschoten door haar volatiliteit. Volgens hem is Bitcoin vooral handig voor dictators die hun gestolen vermogen willen verbergen. In de blockchaintechnologie ziet hij wel veel kansen. De Rockefellers waren tot op heden niet zo uitgesproken op dit onderwerp.

Eigenlijk helemaal niet zo’n gekke beslissing…

Smart contracts, distributed ledgers en andere blockchain toepassingen moeten allemaal worden gevoed met cryptocurrencies (bijvoorbeeld voor het betalen van transactiefee’s). Blockchain zal onze maatschappij de komende jaren flink veranderen. Dit in combinatie met de lage koersen van de meeste crypto’s maakt dit hét perfecte moment om in te stappen. Het is dan ook aannemelijk dat we de komende tijd meer grote partijen gaan zien instappen.

Rockefellers

De Rockefellers werden zelf rijk door in de 19e eeuw als een van de eersten ter wereld olie tot een werkbaar product te maken. De olie-industrie was nog maar jong en Rockefeller zag in hoe olie de economie de komende decennia in zijn greep zou houden (klinkt bekend hè?).

Het geld dat de familie hiermee heeft verdiend wordt tegenwoordig belegd door Venrock Capital. Dit weekend maakte het bedrijf bekend dat zij zich klaar maken om in crypto’s en andere blockchain-gerelateerde ventures te investeren.

Soros

Soros verdiende zijn eerste fortuin door in de jaren negentig een enorme shortpositie op de britse pond te kopen. Met ruim tien miljard dollar gokte hij tegen de koers van de pond. Dit geintje leverde hem ruim één miljard dollar winst op. Een soort dikke middelvinger naar de centrale banken zou je kunnen zeggen. Wij snappen dus wel wat Soros in crypto’s ziet..

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.