Analist na kijken aflevering Billions: Bitcoin en cryptocurrency moeten verboden worden!

Een van Australië’s bekendste financiële analisten heeft opgeroepen tot een verbod op bitcoin en alle andere cryptocurrency’s. Peter Switzer is een bekroond journalist en eigenaar van Switzer Financial Group.

Tegen bitcoin

De Australiër publiceert regelmatig artikelen op zijn website over de financiële markt, die ook per e-mail worden verstuurd naar ‘honderdduizenden’ abonnees. In de mail van vandaag richtte Switzer zich op bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Eerst gaat hij in op de opmerkingen van Nobelprijswinnaar, Joseph Stiglitz, die onlangs tegen CNCB heeft gezegd dat alle cryptocurrencies moeten worden verboden.

“Joe is helemaal niet van de oude garde, want hij ziet de waarde van digitale betalingssystemen en ondersteunt het elektronische gebruik van door de overheid gesteunde valuta, zoals de dollar,” schrijft Switzer.

Licht in een donkere, donkere wereld

Switzer maakt vervolgens zijn eigen opvattingen duidelijk.

“Ik zie de noodzaak niet van een valuta die te volatiel is en voornamelijk wordt gebruikt voor speculatieve doeleinden. Ik vraag me af of we een nieuwe manier nodig hebben voor onervaren beleggers om hun geld te verliezen.”

“Ik denk dat cryptocurrency’s overbodig, risicovol en alleen goed zijn voor een kleine groep enthousiastelingen, maar de nadelen, en ik herhaal de nadelen, wegen zwaarder dan de pluspunten. Verbied bitcoin en zijn imitators of reguleer ze eenvoudig, schijn wat licht in deze donkere, donkere wereld.”

Inspiratie uit tv-serie Billions

Switzer kijkt niet alleen naar Stiglitz, hij is ook een fan van de Amerikaanse tv-serie Billions. Sterker nog, hij zegt zijn eureka moment gevonden te hebben tijdens een aflevering van Billions.

“Ik heb nooit echt nagedacht over de legale status van bitcoin totdat ik een recente aflevering van Billions keek. De fictieve hedge fund manager Bobby Axelrod, zette een uitgebreid systeem voor handel met voorkennis op, waar zijn medeplichtige in bitcoin moest worden betaald. Waarom? Het zou niet kunnen worden opgemerkt door de Stock Exchange Commission en andere toezichthouders!”

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.