Binance blokkeert crypto rekeningen gelinkt aan Kremlin

Binance heeft actie ondernomen naar aanleiding van nieuwe sancties van de EU tegen Rusland. De crypto exchange heeft namelijk verschillende accounts geblokkeerd die gelinkt zijn aan het Russische Kremlin.

Beperkingen

Dit nieuws kwam aan het licht nadat Binance zei dat bepaalde Russen – en mensen die in Rusland verblijven – geen gebruik meer mochten maken van diensten van het platform. Russen met meer dan 10.000 euro op hun account zouden worden beperkt om gebruik te maken van het platform. Deze Russen kregen drie maanden (90 dagen) om hun posities te sluiten op Binance, maar blijkbaar geldt dit niet voor mensen die gelikt zijn aan het Kremlin.

De Oekraïense minister Mykhailo Fedorov zei van tevoren dat “iedereen die verbonden is met het regime van Poetin de gevolgen van de oorlog zal voelen.” Vervolgens blokkeerde het bedrijf meerdere rekeningen van familieleden van het Kremlin. “Ms. Kovaleva, Ms. Peskova en Mr. Malofeev kunnen hun sancties niet meer ontlopen”, tweette Federov. Wie zijn deze mensen?

De geblokkeerden (gelinkt aan het Kremlin)

Binance vertelde Bloomberg wat namen van de beperkte Russen, die overeenkomen met de tweet van Federov. Onder andere Polina Kovaleva, de stiefdochter van minister van Buitenlandse Zaken, en Elizaveta Peskova, de dochter van president Vladimir Poetins woordvoerder werden geblokkeerd.

De crypto exchange zei dat het ook Kirill Malofeev blokkeerde, dat is ‘de zoon van een tycoon die door het Amerikaanse ministerie van Financiën wordt beschuldigd een belangrijke financieringsbron te zijn voor Russen die separatisme in de Krim bevorderen.’

Binance gaat door om meer mensen te vinden die in verband worden gebracht met gesanctioneerde personen, volgens Chagri Poyraz, Binance’s hoofd van sancties. “Wat anders is, is dat onze compliance screen operaties ‘proactief’ zijn, gericht op het detecteren en ontmoedigen van financiële criminaliteit risico’s vóór enige regelgevende of juridische actie jegens deze personen of entiteiten,” zei hij tegen Bloomberg.

Toelichting van de CEO

Changpeng Zhao, de oprichter van Binance, gaf nog wat extra toelichting aan het blokkeren van Russen, aangezien hij niet alle mensen van een land wilt weigeren van zijn platform.

“Ik voel de behoefte om in te gaan op onze aankondiging van gisteren met betrekking tot de nieuwe crypto sancties van de EU. Wij geloven dat een crypto-exchange niet de macht zou moeten hebben om eenzijdig de gebruikersaccounts van een hele natie te bevriezen. En het moet alle sanctieregels volgen, oude en nieuwe”, vertelde Zhao op Twitter.

“[…] Binance gaf haar woord aan de wereldgemeenschap dat we alle sancties zouden uitvoeren, en we houden ons aan die belofte. […] Nu moeten wereldleiders doen wat nodig is om een einde te maken aan dit brute conflict en vrede te brengen in de regio voor onze gebruikers, werknemers, en talloze andere blockchain-gemeenschapsleden”, eindigt Zhao zijn twitter-draadje.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.