Bevestigd: Binance neemt CoinMarketCap over, bedrag onbekend

Oke, het was dus geen 1 april grap. Binance neemt cryptovergelijkingswebsite CoinMarketCap over, blijkt nu uit een persbericht van CoinMarketCap. Geruchten gaan dat er 400 miljoen dollar is gemoeid met de overname, maar dat wordt in het persbericht zelf niet benoemd.

Ook Binance noemt ook geen bedrag:

CoinMarketCap blijft onafhankelijk

Krijgen we straks reclames te zien van Binance’s Initial Exchange Offerings op CoinMarketCap? Of krijgen Binance-munten voorrang? Daar hoeven we niet bang voor te zijn, volgens CoinMarketCap blijft het platform onafhankelijk.

Dit wordt ook bevestigd door Changpeng Zhao, CEO van Binance:
“Binance heeft geen invloed op de ranglijst van CoinMarketCap. CoinMarketCap blijft zich inzetten voor het leveren van de meest nauwkeurige, actuele en hoogwaardige cryptocurrency-gegevens in de branche, terwijl ze profiteert van de expertise, middelen en schaal van Binance. ”

CoinMarketCap heeft eigen richtlijnen voor cryptobedrijven die hun coin willen laten opnemen in de ranglijst. Daar gaat niets aan worden veranderd, het platform wil iedere coin een gelijke kans geven.

CEO treedt terug

Toch verandert er wel iets. De oprichter van CoinMarketCap, Brandon Chez, treedt terug als CEO, het is onbekend waarom. Wel blijft hij bij het bedrijf als adviseur.

Chez wordt vervangen door Carylyne Chan, de huidige Chief Strategy Officer van de  coinvergelijkingswebsite. Maar dat is dan gelijk de enige grote verandering, volgens Chan:

“Behalve dat zal er weinig veranderen in het team van CoinMarketCap. Iedereen blijft en iedereen is enthuosiast over de toekomst. Ik denk dat we geen grote veranderingen gaan zien, zeker niet in de komende maanden.”

Binance groeit hard

Binance bestaat pas sinds 2017, maar is een van de snelst groeiende cryptobedrijven ter wereld. Vandaag werd ook bekend dat de cryptobeurs een eigen miningpool wil gaan aanbieden voor haar gebruikers. Ook biedt de beurs tal van andere producten aan, zoals futurecontracten en het uitlenen van cryptocurrency’s.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.