Bitcoin beurs Binance kan gebruikers uit Verenigd Koninkrijk niet uitbetalen, net als rest van Europa

Binance-gebruikers in het Verenigd Koninkrijk kunnen geen geld opnemen in Britse ponden. De exchange heeft dit per e-mail aan getroffen klanten laten weten. Er zijn problemen met het Faster Payments Network (FPN). Aan alle Britse Binance klanten: Welkom terug in Europa.

De rest van Europa kan namelijk ook geen geld meer opnemen bij Binance, althans via bankoverschrijvingen. De perikelen begonnen vorige maand, toen Binance op de vingers werd getikt door de Britse financiële waakhond. De waarschuwing ging over bepaalde derivatenproducten van Binance. Denk aan het innemen van posities met hefboomwerking.

Banken verbieden betalingen

Sinds die waarschuwing hebben verschillende financiële instellingen uit het VK actie ondernomen. Zowel Barclays als Santander U.K. zijn onlangs begonnen met het verbieden van fiat-transacties naar Binance. Klanten van deze banken kregen hierover bericht van de banken zelf, en als ze vragen hadden konden ze deze richten aan de Financial Conduct Authority (FCA).

Europa slachtoffer Britse regelgeving

Vervolgens werd bekend dat het Britse Clear Junction geen diensten meer verleent aan Binance. Clear Junction is een wereldwijde aanbieder van betalingsoplossingen, waaronder SEPA-betalingen. SEPA staat voor Single Euro Payments Area, dus dit raakt ons Europeanen direct. Via SEPA-betalingen kunnen Europeanen makkelijk euro’s storten en opnemen. Maar dat kan voor nu helaas niet meer: ‘Clear Junction kan bevestigen dat het niet langer betalingen met betrekking tot Binance zal faciliteren.’ Het bedrijf voegt daar verder aan toe:

‘We hebben besloten om zowel GBP- als EUR-betalingen op te schorten en zullen geen stortingen of opnames meer faciliteren ten gunste van of namens het cryptohandelsplatform. Clear Junction handelt volledig in overeenstemming met de FCA-voorschriften en richtlijnen met betrekking tot het afhandelen van betalingen van Binance.’

Regelgeving is positief

Binance heeft nog geen alternatief gevonden om Britse en Europese klanten een oplossing te bieden. Changpeng Zhao, de directeur van Binance schreef:

‘Meer regelgeving is in feite een positief signaal dat een industrie volwassen wordt, omdat dit de basis legt voor meer mensen om zich veilig te voelen om deel te nemen aan crypto. Ik geloof dat een goed ontwikkeld wettelijk en regelgevend kader op de lange termijn een solide basis zal zijn die crypto echt essentieel maakt in het dagelijks leven van iedereen.’

Tegelijkertijd lijkt hij het ook niet al te serieus te nemen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Maar via andere exchanges is het (nog) wel mogelijk?

  Het is eigenlijk te gek voor woorden dat je gewoon niet meer zelf mag bepalen wat je doet met je geld. Geeft maar weer aan hoe belangerijk het is dat er een decentraal betalinsgsysteem komt.

  14 juli 2021
  • Die staan ook onder toezicht en moeten zich houden aan de regels door hun voorgeschreven worden.. binance deed een wilde dat niet, dus dan krijg je dit als gevolg.
   Oftewel, de controle was er niet bij binance, iets waarvoor de meeste juist ooit in crypto stapten… Ze willen weten waar elk centje heen gaat, linksom of rechtsom.. welkom in de grote wereld. Ik hoop dat crypto ooit zo groot word dat we dit als een mooie herinnering kunnen beschouwen, maar voorlopig zie ik dat nog somber in. Hodl, hodl mensen!

   14 juli 2021
  • Tja, en als fout gaat de banken aanspreken op hun zorgplicht.

   18 juli 2021
 • Waar zit het verschil dan in? .. ja in de engelse regelgeving… m.a.w. wat weerhoudt de rest van de wereld om hetzelfde te gaan doen?

  14 juli 2021
 • Klopt Rogier, als ze allemaal zo beginnen… dan baart mij dit meer zorgen.

  14 juli 2021
 • Wat een smerige “weak attempt” van UK en EU om het op die manier te proberen te reguleren. Des te meer redenen om die banken te boycotten…

  14 juli 2021
 • Jammer weer. Net overgestapt van litebit naar binance vanwege de torenhoge fees bij litebit.
  Zo kost het alleen maar meer voor de consument.

  14 juli 2021
 • Overheden grootste criminelen, blijf het zeggen.
  Ze lopen veel mis en moeten manieren zien te vinden om crypto in een kwaad daglicht te zetten en kijken hoe zij er aan kunnen verdienen.
  Kan niet wachten tot dat de laatste bank valt!

  14 juli 2021
 • Op de lange duur is dit positief.
  We lossen niks op, zolang het geen probleem is.
  Laat ze maar doen, het lukt hen ook niet met MP3 en of BitTorrent….

  14 juli 2021
 • weer een nagel aan de doodskist van de banken, tijd voor crypto om de zaak over te nemen

  14 juli 2021
 • Omdat de GBP waarde verliest. USA en UK kunnen nooit eerlijk spelen altijd manipulatie enzv.

  Dit is 1 vn de belangerijkste maanden in crypto en net deze maand kan niemand storten.

  Ook is iedereen tegen binance omdat dit de beste cryptoexchange is qua fees , qua betalingswijze , quasi alles. Bankstorting was 0.8 € andere exchanges vragen 5% van de waarde vn crypto en van de fiats op z’n minst 6-7€.

  Tijd dat de UK en Amerika is eerlijk probere spelen..

  15 juli 2021
 • Kraken SEPA transfer, fee € 0.09.

  15 juli 2021
 • Op Binance omzetten naar Nano en daarna vrijwel zonder kosten laten storten naar een andere exchange en van daaruit uit laten betalen in bijv. euro’s. Probleem vrijwel gratis opgelost!

  15 juli 2021
 • Dat banken zomaar kunnen bepalen waar jij je geld aan uitgeeft. Getuigd maar weer dat wij niet vrij leven. De banken verliezen hun macht en hun geld. Alles om dat te voorkomen.

  15 juli 2021
 • Het hele banken stelsel gaat er ook nog wel aan.
  Je hebt ze over een aantal jaar niet eens meer nodig.

  15 juli 2021