Binance overweegt node te worden voor Libra van Facebook

Vorige week publiceerde Facebook de whitepaper van cryptocurrency Libra. Op de officiële website staat ook uitgelegd dat er honderd nodes nodig zijn voor de bijbehorende blockchain. Volgens geruchten overweegt Binance ook een node te worden.

Wij overwegen het zeker

Het sociale netwerk deelde ook de namen aan de eerste bevestigde 23 nodes. De lijst bevat toonaangevende bedrijven zoals Visa, Uber, eBay, Vodafone en natuurlijk Facebook zelf.

Chief Strategy Officer Gin Chao van Binance sprak met Cryptopotato tijdens een fintech conferentie in Tel Aviv, Israël. Chao is een voormalig corporate development executive voor zowel de NBA als Dell.

Chao gaf tijdens dit interview toe dat Binance, één van ‘s werelds grootste exchanges, absoluut overweegt om een node te worden voor Libra. Vooralsnog blijft het wel bij een overweging, waarbij de voordelen en nadelen nog weggestreept moeten worden.

“We overwegen het zeker. En dus willen we hier goed over nadenken. Of we er één worden of niet, dat valt nog te bezien.”

Libra is bevestiging van cryptocurrency

Op diezelfde fintech conferentie sprak Chao ook over de impact die Libra kan hebben op het crypto ecosysteem. Dit deed hij overigens wel op persoonlijke titel:

“Het is een goede zaak, zeker. Telkens wanneer een bedrijf met het gewicht, de omvang, de middelen en de impact van Facebook zich ermee bemoeit, is dat een bevestiging dat blockchain werkt. Maar ook in dit geval, cryptocurrency’s. Dus of Libra nu ongelofelijk succesvol wordt of niet, het is al een goede zaak.”

Mooie brug naar adoptie crypto

Ook sprak Chao positief over de globale benadering van Facebook:

“Het is goed dat Libra een mondiaal perspectief inneemt. Er zal een dollar en een mandje met andere valuta’s zijn. […] Dus ik denk dat ze dat deel filosofisch correct hebben, als het gaat om stablecoins. ”

Chao gelooft dat Libra de beste brug is voor de adoptie van cryptocurrency die we tot nu toe hebben gezien, omdat het een echte use-case voor crypto zal zijn. Daarnaast kan Facebook, en al haar aanverwante diensten zoals WhatsApp, Instagram en Messenger, hun diensten aanbieden in Libra in plaats van dollars of euro’s.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.