Categories: Exchanges

Binance overweegt node te worden voor Libra van Facebook

Vorige week publiceerde Facebook de whitepaper van cryptocurrency Libra. Op de officiële website staat ook uitgelegd dat er honderd nodes nodig zijn voor de bijbehorende blockchain. Volgens geruchten overweegt Binance ook een node te worden.

Wij overwegen het zeker

Het sociale netwerk deelde ook de namen aan de eerste bevestigde 23 nodes. De lijst bevat toonaangevende bedrijven zoals Visa, Uber, eBay, Vodafone en natuurlijk Facebook zelf.

Chief Strategy Officer Gin Chao van Binance sprak met Cryptopotato tijdens een fintech conferentie in Tel Aviv, Israël. Chao is een voormalig corporate development executive voor zowel de NBA als Dell.

Chao gaf tijdens dit interview toe dat Binance, één van ‘s werelds grootste exchanges, absoluut overweegt om een node te worden voor Libra. Vooralsnog blijft het wel bij een overweging, waarbij de voordelen en nadelen nog weggestreept moeten worden.

“We overwegen het zeker. En dus willen we hier goed over nadenken. Of we er één worden of niet, dat valt nog te bezien.”

Libra is bevestiging van cryptocurrency

Op diezelfde fintech conferentie sprak Chao ook over de impact die Libra kan hebben op het crypto ecosysteem. Dit deed hij overigens wel op persoonlijke titel:

“Het is een goede zaak, zeker. Telkens wanneer een bedrijf met het gewicht, de omvang, de middelen en de impact van Facebook zich ermee bemoeit, is dat een bevestiging dat blockchain werkt. Maar ook in dit geval, cryptocurrency’s. Dus of Libra nu ongelofelijk succesvol wordt of niet, het is al een goede zaak.”

Mooie brug naar adoptie crypto

Ook sprak Chao positief over de globale benadering van Facebook:

“Het is goed dat Libra een mondiaal perspectief inneemt. Er zal een dollar en een mandje met andere valuta’s zijn. […] Dus ik denk dat ze dat deel filosofisch correct hebben, als het gaat om stablecoins. ”

Chao gelooft dat Libra de beste brug is voor de adoptie van cryptocurrency die we tot nu toe hebben gezien, omdat het een echte use-case voor crypto zal zijn. Daarnaast kan Facebook, en al haar aanverwante diensten zoals WhatsApp, Instagram en Messenger, hun diensten aanbieden in Libra in plaats van dollars of euro’s.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: Op naar de hoogste prijs ooit of eerst terug naar 7.200 euro?

Het lijkt nu stilte voor de storm voor bitcoin. De koers lijkt niet veel te bewegen, afgezien van de daling…

3 uur ago

Ethereum koers stijgt met 15 procent, bijna 200 dollar (181 euro)

De waarde van ether is sinds het begin van september met bijna 15 procent toegenomen. De koers schuurt tegen de…

8 uur ago

Tim Draper noemt bitcoin prijs van 250.000 dollar conservatief

Durfkapitalist Tim Draper blijft immer optimistisch over de koers van bitcoin. Eerder voorspelde hij dat de prijs van bitcoin binnen…

9 uur ago

Bitcoin minen verboden in Chinese regio Binnen-Mongolië

Lokale Chinese regeringsbeambten hebben besloten om het minen van bitcoin in de regio Binnen-Mongolië te verbieden. Huh, Binnen-Mongolië? Binnen-Mongolië, ook wel Zuid-Mongolië genoemd,…

10 uur ago

Tone Vays: koersen van alle altcoins zakken naar nul en Bakkt helpt bitcoin niet

BTC Nieuws was afgelopen weekend in Riga, de hoofdstad van Letland, om verslag te doen van de Baltic Honey Badger…

1 dag ago

D-day voor Libra vandaag: makers cryptocurrency van Facebook in gesprek met centrale banken

Vandaag is een belangrijke dag voor Libra, de digitale munt die Facebook wil lanceren. Vertegenwoordigers van de Europese Centrale Bank…

1 dag ago