Categories: Exchanges

Binance overweegt node te worden voor Libra van Facebook

Vorige week publiceerde Facebook de whitepaper van cryptocurrency Libra. Op de officiële website staat ook uitgelegd dat er honderd nodes nodig zijn voor de bijbehorende blockchain. Volgens geruchten overweegt Binance ook een node te worden.

Wij overwegen het zeker

Het sociale netwerk deelde ook de namen aan de eerste bevestigde 23 nodes. De lijst bevat toonaangevende bedrijven zoals Visa, Uber, eBay, Vodafone en natuurlijk Facebook zelf.

Chief Strategy Officer Gin Chao van Binance sprak met Cryptopotato tijdens een fintech conferentie in Tel Aviv, Israël. Chao is een voormalig corporate development executive voor zowel de NBA als Dell.

Chao gaf tijdens dit interview toe dat Binance, één van ‘s werelds grootste exchanges, absoluut overweegt om een node te worden voor Libra. Vooralsnog blijft het wel bij een overweging, waarbij de voordelen en nadelen nog weggestreept moeten worden.

“We overwegen het zeker. En dus willen we hier goed over nadenken. Of we er één worden of niet, dat valt nog te bezien.”

Libra is bevestiging van cryptocurrency

Op diezelfde fintech conferentie sprak Chao ook over de impact die Libra kan hebben op het crypto ecosysteem. Dit deed hij overigens wel op persoonlijke titel:

“Het is een goede zaak, zeker. Telkens wanneer een bedrijf met het gewicht, de omvang, de middelen en de impact van Facebook zich ermee bemoeit, is dat een bevestiging dat blockchain werkt. Maar ook in dit geval, cryptocurrency’s. Dus of Libra nu ongelofelijk succesvol wordt of niet, het is al een goede zaak.”

Mooie brug naar adoptie crypto

Ook sprak Chao positief over de globale benadering van Facebook:

“Het is goed dat Libra een mondiaal perspectief inneemt. Er zal een dollar en een mandje met andere valuta’s zijn. […] Dus ik denk dat ze dat deel filosofisch correct hebben, als het gaat om stablecoins. ”

Chao gelooft dat Libra de beste brug is voor de adoptie van cryptocurrency die we tot nu toe hebben gezien, omdat het een echte use-case voor crypto zal zijn. Daarnaast kan Facebook, en al haar aanverwante diensten zoals WhatsApp, Instagram en Messenger, hun diensten aanbieden in Libra in plaats van dollars of euro’s.

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

  • Bitcoin
  • Regulering

Steven Mnuchin namens overheid Verenigde Staten over bitcoin en libra

Steven Mnuchin, de Amerikaanse minister van Financiën, heeft in een officiële verklaring gedeeld hoe de Verenigde Staten om wil gaan…

6 uur ago
  • Regulering

Amerikaans wetsvoorstel: ‘Bedrijven zoals Google en Facebook mogen geen eigen cryptocurrency uitgeven’

Het Amerikaanse Congres wil ontwikkelingen zoals Libra van Facebook wettelijk verbieden. Op vrijdag 12 juli lekte er een concept-wetsvoorstel uit…

1 dag ago
  • Koers

McAfee nog steeds positief: bitcoin prijs één miljoen eind 2020

Afgelopen weekend is de koers van bitcoin voor het eerst weer eens onder de 10.000 dollar gedoken. Bitcoin is gedurende…

1 dag ago
  • Mining

Moeilijkheidsgraad bitcoin minen stijgt met 14 procent

Gegevens van het Chinese miningpool BTC.com laten zien dat de moeilijkheidsgraad met 14 procent is gestegen. Dat is voor het…

2 dagen ago
  • Exchanges

Japanse cryptocurrency en bitcoin exchange Bitpoint gehacked, 32 miljoen dollar verloren

Bitpoint is een Japanse cryptocurrency exchange. Zij hebben deze week zelf aangekondigd dat ze zijn gehackt, hierbij is 3,5 miljard…

3 dagen ago
  • Bitcoin
  • Koers

Bitcoin koers analyse: waarde daalt met bijna 2.000 euro in twee dagen, reden tot zorgen?

Het leek een hele tijd lang goed te gaan met de bitcoin koers. Tot woensdag 10 juli om vier uur…

4 dagen ago