Prijzenoorlog om Bitcoin begonnen, Binance.US zet eerste stap met gratis handel

De Amerikaanse tak van crypto-beurs Binance stunt door geen transactiekosten te berekenen op geselecteerde bitcointransacties. Het is een kwestie van tijd voordat andere Amerikaanse beurzen mee gaan in deze gekte. Als dat gebeurt, dan kan je spreken van een heuse prijzenoorlog zoals wij die kennen van onze supermarkten.

Alleen in de Verenigde Staten

Binance heeft geen vast hoofdkantoor en heeft in meerdere landen een gelokaliseerde beurs, waaronder in de VS. Alleen op deze specifieke beurs biedt Binance nu zero-fee-handel op vier bitcoin spotmarktparen, daarnaast hebben ze plannen om in de toekomst andere tokens aan te bieden zonder transactiekosten.

“Als een leider op het gebied van handel met lage vergoedingen, zijn we verheugd om de eerste Amerikaanse crypto-beurs te zijn die spothandelskosten op tal van Bitcoin-paren voor alle gebruikers elimineert. We zien dit als een kans om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop vergoedingen worden benaderd in onze branche, de toegankelijkheid van crypto te vergroten en onze markt en klanten beter te ondersteunen in tijden van nood”, zegt Brian Shroder, CEO van Binance.US.

“Bitcoin was de originele cryptocurrency, is het meest bekende en erkende digitale activum, heeft de grootste marktkapitalisatie van alle tokens en is al lang de eerste aankoop van nieuwkomers in het crypto-ecosysteem.”

Verschil met Robinhood

Dit doet denken aan het verdienmodel van Robinhood, een beurs die groot is geworden door gebruikers kosteloos te laten handelen in aandelen. Volgens Binance is dit het verschil: “Binance.US verdient, in tegenstelling tot Robinhood, geen spread op gratis transacties.”

Het is slechts een kwestie van tijd voordat Amerikaanse concurrenten het voorbeeld van Binance gaan volgen. Je moet immers blijven concurreren om nieuwe klanten te trekken en bestaande klanten te behouden.

Begin van prijzenoorlog

“Hoewel geweldig voor consumenten, kan er een oorlog tegen wisselkoersen beginnen tussen de grote Amerikaanse beurzen … en de wisselkoerswinsten voor deze beurzen verder verminderen in een bearmarkt met een laag volume”, aldus Josh Olszewicz,van Valkyrie Investments. “In een drukke en competitieve markt, met een aanzienlijk handelsvolume in de detailhandel, is het verlagen van de tarieven een manier om op te vallen en nieuwe consumenten aan te trekken.”

Amerikaanse Coinbase biedt abonnement

Zo heeft de Amerikaanse beurs Coinbase onlangs een abonnementsservice gelanceerd om gebruikers te selecteren die transacties zonder kosten mogelijk maken, maar er is een limiet op het volume. De prijs van dit abonnement is niet openbaar gemaakt, maar sommige gebruikers maken melding van 29,99 dollar per maand. Volgens de beurs hangt dit af van het type transactie, de volatiliteit en de liquiditeit.

Binance heeft de transactiekosten verlaagd naar 0 voor de handelsparen BTC/USD, BTC/USDT, BTC/USDC en BTC/BUSD. Ze verwelkomen juist reacties van concurrenten en hopen zelfs dat 0-transactiekosten de standaard wordt.

“We hopen dat ons prijsmodel in de loop van de tijd een bredere acceptatie door de industrie zal zien, omdat dat een positief effect zou hebben op het ecosysteem en de marktdeelnemers in het algemeen.”

Binance heeft (nog) niet bekend gemaakt of dit op den duur ook wordt uitgerold in andere landen. Als dat gebeurt, dan is het aan alle internationale beurzen om te reageren.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.