Binance integreert Bitcoin Lightning Network voor stortingen en opnames

Binance lijkt niet geschrokken van de rechtszaak die de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen de Amerikaanse tak van het bedrijf aanspande. Eerder kondigden ze al een cloud mining divisie aan voor Bitcoin en nu is het bezig met de integratie van het Bitcoin Lightning Network.

Op dinsdag bevestigde de beurs van CEO Changpeng Zhao dat het is begonnen met het draaien van nodes op het Lightning Network.

Wat betekent dit?

Het idee is om het Lightning Network te integreren voor stortingen en opnames op het beursplatform. “Enkele scherpe ogen hebben onze Lightning-nodes gespot. Ja, dat zijn wij! Al is er op het gebied van technologie nog wel wat werk te verzetten. We updaten iedereen zodra Lightning helemaal geïntegreerd is”, aldus Binance in een eerste reactie.

De mogelijkheid om Bitcoin te storten en op te nemen via het Lightning Network betekent dat het straks waarschijnlijk een stuk goedkoper is om de beurs te gebruiken.

Nu betaal je voor een opname enkele dollars, maar via Lightning zou dat een stuk goedkoper moeten kunnen. Ook voor het Lightning Network zelf is het belangrijk dat grote beurzen als Binance dit doen.

Hiermee wordt het voor een groot publiek immers een stuk eenvoudiger om Bitcoin op het Lightning Network te krijgen en daar goedkoop en razendsnel transacties mee te doen. Bijvoorbeeld om een kop koffie af te rekenen in El Salvador.

Adoptie stagneert

Waar het Lightning Network vooral in 2022 enorm groeide, is de adoptie van het netwerk in 2023 enigszins gestagneerd. In de onderstaande grafiek is te zien hoe de hoeveelheid Bitcoin in het netwerk al enige tijd rondom hetzelfde niveau blijft hangen.

De adoptie van het Lightning Network door Binance kan daar verandering in brengen en de volgende sterke fase voor het netwerk in beweging zetten.

In theorie kan het Lightning Network tot 1 miljoen transacties per seconde verwerken, waardoor het op wereldwijde schaal als betaalnetwerk kan fungeren. Dat zou de bruikbaarheid en het nu van Bitcoin naar een hoger niveau tillen. Wat dat betreft is de adoptie van het Lightning Network door Binance een ontwikkeling die we alleen maar toe kunnen juichen.

Hoe zit het nu met Binance en Nederland?

Voor het Nederlandse publiek zitten er wellicht weinig tot geen positieve aspecten aan deze ontwikkeling, omdat het beursplatform recent zijn exit uit ons land aankondigde. Al blijft de kans aanwezig dat de beurs op termijn weer terugkeert in ons kikkerlandje.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.