Categories: Exchanges

Binance werkt samen met Yahoo om Japan te veroveren

De grootste cryptobeurs van de wereld wordt alleen maar groter. Binance heeft namelijk twee belangrijke partnerschappen gesloten met dochterondernemingen van Yahoo Japan.

Yahoo Japan is een belangrijke partner

De twee partnerschappen zijn gesloten met Z Corporation (klinkt als een bedrijf verantwoordelijk voor een zombie-apocalyps maar is eigenlijk een investeringsmaatschappij) en cryptobeurs TaoTao. Beiden vallen onder de paraplu van Yahoo Japan en in tegenstelling tot in het westen, is Yahoo in Japan nog steeds een hele grote speler.

Dat zegt ook Changpeng Zhao, de directeur van Binance:

“Veel niet-Japanners begrijpen de betekenis hiervan misschien niet. TaoTao & Z-Corp zijn dochterondernemingen van Yahoo Japan. YJ is al lange tijd onafhankelijk van Yahoo US en doet het goed. Het is 48% eigendom van Softbank. ”

Regulering voor zijn

Het doel van de samenwerking voor Binance is om op een gereguleerde manier de Japanse markt te kunnen betreden. Alle genoemde bedrijven werken daarom samen met de Financial Service Agency om de Japanse regelgeving zo goed mogelijk op te volgen.

De Japanse regering wil haar burgers beschermen tegen het nemen van te grote risico’s maar wil de cryptomarkt ook niet klein houden. Daarom kiezen zij voor de weg der geleidelijkheid waarin door middel van regelgeving een veilige cryptomarkt moet ontstaan. Een voorbeeld van eerder deze week: de financiële toezichthouder van het land, de FSA, stelde voor om de hefboomlimiet voor de handel in cryptocurrency-marges te verlagen van 4x naar 2x.

Lijkt op Verenigde Staten

Twee dagen geleden stond op de website van Binance dat functionaliteiten van de beurs voor Japanse gebruikers langzaamaan worden ingeperkt. Momenteel zijn er geen beperkingen en kunnen Japanse gebruikers de normale beurs blijven gebruiken. Dit lijkt op de implementatie van Binance US. Vanwege regelgeving mochten Amerikaanse gebruikers niet meer handelen op de wereldwijde beurs van Binance. Daarom koos Binance ervoor om Binance US op te zetten, een exchange speciaal voor Amerikanen. Hier aan voorafgaand kregen Amerikanen ook een soortgelijk bericht als de Japanse gebruikers deze week kreeg.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Binnenkort vliegtuigtickets kopen met cryptocurrency bij Norwegian Air

Sommigen vinden bitcoin een manier om waarde op te slaan, anderen willen er mee kunnen…

14 uur ago

Tweede keer dat Ethereum DeFi kredietprotocol bZx aangevallen wordt, minimaal 3.500 ETH verlies

Voor de tweede keer in korte tijd is kredietverlener bZx aangevallen. Dit bedrijf verleent DeFI…

2 dagen ago

Alaaf! Polonaise voor bitcoin of een heftige kater?

Voor de derde keer in februari dipte bitcoin onder de 10.000 dollar (9.250 euro). Bitcoin…

2 dagen ago

Ethereum prijs hangt nauw samen met die van bitcoin, wachten op 290 dollar

Het leek er even op of de koers van Ethereum een eigen pad kon bewandelen,…

3 dagen ago

IOTA vraagt gebruikers hun wachtwoorden te veranderen na hack

IOTA zit in de hoek waar de klappen vallen. De hack van hun Trinity-wallet heeft…

3 dagen ago

Zweden kan eerste grote economie worden met eigen cryptocurrency

De laatste jaren wordt er veel gesproken en geschreven over Central Bank Digital Currency's (CBDC's). Veel…

3 dagen ago