Categories: Exchanges

Startschot voor altseizoen? Binance: morgen weer bitcoin en altcoin stortingen en opnames

Changpeng Zhao (CZ) van Binance tweet dat je vanaf morgenochtend 05:00 uur weer coins kan storten en opnemen. De beurs was een week gesloten vanwege de hack van vorige week.

7.000 bitcoin verder

Vorige week werd de cryptowereld nog opgeschrikt door het nieuws dat er 7.000 bitcoin was gestolen bij Binance. CZ, de man achter Binance verzekerde hierop dat klanten geen coins zijn verloren. Er is namelijk een fonds gestart, speciaal om dit soort hacks financieel het hoofd te kunnen bieden. Alle verloren coins zijn dan ook bekostigd uit het zogenaamde SAFU fonds.

Maar er moesten ook beveiligingsmaatregelen genomen worden. Allereerst werd een groots onderzoek gestart. Dat onderzoek kon alleen plaatsvinden als klanten geen coins meer mogen opnemen of storten. In de tussentijd kon nog wel gewoon gehandeld worden tussen de verschillende coins op het platform.

Update nodig

Aan de hand van het onderzoek wordt nu een grootschalige beveiligingsupdate uitgerold. De update duurt ongeveer 8 uur en is vanochtend om 05:00 uur begonnen. Tijdens de update kan er ook niet meer gehandeld worden in cryptocurrency.

Zodra de upgrade volledig is uitgevoerd zal Binance naar buiten treden, waarschijnlijk via Twitter en de eigen app. Gebruikers hebben dan een venster van dertig minuten om bestellingen te annuleren, stortingen te verwerken, geldopnames te doen en andere accountgerelateerde functies te gebruiken. Na die dertig minuten verwacht Binance dat je weer kan handelen in coins, maar ook weer coins kan storten en opnemen.

FOMO verbloemt veel

Deze hack en het gedoe bij Bitfinex en Tether lijken ver achter ons te liggen. Dat komt omdat de stijgende koers en FOMO (cryptoterm, uitleg lees je hier) veel kunnen verbloemen, maar het is belangrijk om deze situatie in de gaten te houden. Binance is de grootste crypto exchange ter wereld en als zij haar deuren weer opent, kan eigenlijk niemand met honderd procent zekerheid zeggen wat dit voor de koersen betekent. Niemand kon namelijk verwachten dat de Binance Coin (BNB) op dit moment een opleving zou meemaken.

Begint het altseizoen eindelijk? Gaat bitcoin nog verder stijgen? Alles is mogelijk en de crypto community is er nog niet over uit.

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

View Comments

  • Er staat vanochtend om 5 uur gestart, de schrijver doelt op morgenochtend 05.00 uur Nederlandse tijd zeker? Het is nog geen 11pm EST geweest namelijk.

    • Hoi Maarten, gaat inderdaad om de Nederlandse tijd. De update van Binance is vanochtend 05.00 uur (dinsdag) gestart en als alles goed verloopt en de update wordt goedgekeurd, dan kan er vanaf morgenochtend 05.00 uur (woensdag) weer gehandeld worden op de exchange. Daar valt ook onder dat je je coins naar de beurs kan sturen of er vanaf halen.

Recent Posts

  • Bitcoin
  • Koers

Derde bitcoin block halving in 2020, wat is de invloed op de koers?

Over een jaar is het zover: de bitcoin block halving. Misschien zegt dit je helemaal niets, het is eigenlijk ook…

4 uur ago
  • Blockchain

Tim Draper haalt voor Unstoppable Domains 4 miljoen dollar op

Een nieuwe financieringsronde van Unstoppable Domains heeft 4 miljoen dollar opgeleverd. Het doel is om een een register voor domeinnamen…

6 uur ago
  • Wallet

Rabobank stopt met bitcoin wallet Rabobit

Ook de Rabobank werkt niet meer aan een eigen cryptocurrency wallet. Dat meldt The Next Web. Vorig jaar in februari…

23 uur ago
  • Bitcoin

Ron Paul: “De Amerikaanse dollar is een bubbel, bitcoin is het alternatief”

In een recent interview met Yahoo Finance noemt Ron Paul de Amerikaanse dollar 'een bubbel'. In 1998 was Ron Paul…

1 dag ago
  • Bitcoin

De koers van bitcoin bereikt in mei 10.000 dollar, betere investering dan aandelen

Blockchain consultant Michael Spencer doet rake uitspraken. Hij denkt dat het altseizoen is begonnen en dat bitcoin deze maand nog…

1 dag ago
  • Bitcoin

Europese verkiezingen stemwijzer: wat vindt de Nederlandse politiek van bitcoin en blockchain?

De Europese verkiezingen komen er weer aan, op wie ga jij stemmen? Om het jou makkelijker te maken, hebben wij…

2 dagen ago