Binance biedt 250.000 dollar aan premie voor de gouden tip

Cryptocurrency exchange Binance biedt 250.000 dollar aan de persoon die meer informatie kan geven over het hackincident op 7 maart. Dit maakten zij op 11 maart bekend in een aankondiging op de website.

Binance hack

Op woensdag 7 maart zijn accounts van verschillende gebruikers gehackt. Met de gehackte accounts werden bitcoins omgeruild naar VIA Coins. Hierdoor steeg de koers van de VIA Coins tijdelijk kunstmatig naar grote hoogtes. De precieze methode van de hackpoging is nog onduidelijk, maar er gaan geruchten dat de hackers toegang hadden tot de sleutels van de trading bots van gebruikers. Trading bots zijn programma’s die het handelen in cryptocurrencies automatiseren.

De hack is dezelfde dag nog opgelost en Binance heeft alle ongebruikelijke transacties ongedaan gemaakt. Op 8 maart ging de exchange weer open voor gebruikers.

https://twitter.com/cz_binance/status/971520303812698112

Premie

Binance wil het hier alleen niet bij laten en biedt 250.000 dollar voor de gouden tip. Het maakt daarbij niet uit vanuit welk rechtsgebied de gouden tip komt. De eerste persoon die meer informatie weet wat leidt tot een arrestatie, krijgt dit aantal dollars in Binance Coin (BNB). Wanneer er meerdere tips binnenkomen die leiden tot een arrestatie, wordt deze beloning opgesplitst.

Met het belonen van het leveren van informatie wil Binance een duidelijk statement maken. De crypto-gemeenschap moet zich gezamenlijk inspannen om misdaad en onethisch gedrag te voorkomen:

“Om een veilige crypto-gemeenschap te garanderen, kunnen we het niet simpel gaan spelen. We moeten niet alleen het hacken actief voorkomen, maar ook actief erachteraan gaan. De hackpoging tegen Binance op 7 maart was niet succesvol, maar het was duidelijk dat het om een grootschalige en georganiseerde inspanning ging. Dit moet worden aangepakt.”

Fonds tegen hackers

Niet alleen deze hackpoging zal worden aangepakt door Binance. De exchange zal hierna tien miljoen dollar aan cryptomunten reserveren om te gebruiken als premie tegen toekomstige hackers. Hiermee hopen zij dat andere exchanges en cryptobedrijven meedoen aan dit initiatief. De aankondiging wordt afgesloten met een belofte: ‘het beschermen van uw fondsen is altijd onze hoogste prioriteit geweest.’

Delen:

Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.