Binance werkt nog met Russiche banken

Binance lapt sancties aan laars en doet zaken met Russische bedrijven

Binance, die ene cryptobeurs die vorige week zijn deuren moest sluiten in Nederland, lijkt zaken te doen met gesanctioneerde Russische banken. Dat schrijft de Amerikaanse krant Wall Street Journal.

binance bnb

Binance werkt met minimaal vijf Russische kredietverstrekkers

Vanaf het moment dat Rusland buurland Oekraïne binnenviel vorig jaar, zijn er Westerse sancties op Russische banken. Hoewel Binance geen Westers bedrijf is, biedt het zijn diensten wel aan in veel Westerse landen.

De Wall Street Journal schrijft op 22 augustus dat de beurs nog steeds transacties verwerkt voor ten minste vijf Russische kredietverstrekkers die op de sanctielijst staan.

Volgens het artikel kunnen Russische klanten peer-to-peer-handel uitvoeren op de cryptobeurs, waarbij ze gebruik kunnen maken van een van de vijf Russische kredietverstrekkers, waaronder Tinkoff Bank en Rosbank, om betalingen te vereffenen.

Hebben Russen nog limiet van 10.000 euro?

WSJ meldde verder dat zogenaamde Binance Angels (vrijwilligers die communitywerk voor Binance doen), mensen op Telegram vertellen dat de beurs geen handelsbeperkingen oplegt aan Russische klanten.

Ook zijn er geruchten dat Binance de limiet van 10.000 euro heeft opgeheven die eerder aan Russische accounts waren opgelegd. Vorig jaar legde de beurs, onder verwijzing naar de sancties van de EU, strenge sancties op aan Russen met activa van meer dan 10.000 euro op haar platform.

Changpeng Zhao, de directeur van Binance, heeft nog niet gereageerd op het artikel van WSJ.

Problemen in Europa en Amerika

Binance heeft veel juridische vraagstukken op te lossen. Lukt ze dat niet, dan zal de cryptobeurs naast in Duitsland, Nederland en Cyprus nog meer lokale kantoren moeten sluiten.

Maar de problemen spelen zich niet alleen in Europa af, ook in Noord-Amerika wordt het de beurs lastig gemaakt. Zo heeft het cryptobedrijf zich teruggetrokken uit Canada en lopen er aanklachten van de Amerikaanse Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) en de Securities and Exchange Commission (SEC).


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.