tether binance

Binance wil concurrentie met tether aangaan met eigen stablecoin

Binance, de grootste cryptocurrency exchange ter wereld, gaat ook een stablecoin aanbieden. En dat is een kwestie van weken tot twee maanden. Dat zegt Wei Zhou, de CFO van Binance.

Als je niet weet wat stablecoins zijn, lees dan dit uitgebreide artikel. In het kort komt het erop neer dat een stablecoin altijd dezelfde waarde probeert te hebben, als een fiat munt zoals de dollar of euro.

Waarom stablecoins?

Traders gebruiken deze munten vanwege de lage volatiliteit en de waardevastheid. Stablecoins maken het makkelijk om fondsen te parkeren tijdens wilde prijsschommelingen. Tot nog toe is Tether veruit de populairste en bekendste stablecoin. Er zijn nu meer dan zestig verschillende stablecoins, maar geen enkele komt ook maar in de buurt van de populariteit van tether. Tether domineert de markt met 98,7 procent. Dit cijfer komt van Paolo Ardoino, werkzaam bij Bitfinex en Tether.

Binance vs Tether

Die enorme dominante positie zou door een grote partij als Binance wel aan wankelen gebracht kunnen worden.

“Een door Binance uitgegeven stablecoin zou de waardepropositie van Tether zeker bedreigen”, aldus Kyle Samani, van crypto hedge fonds Multicoin Capital Management.

Eerst Britse pond

Wei Zou zegt dat de eerste eigen stablecoin gekoppeld wordt aan de Britse pond. Binance maakt in een later stadium bekend met welke bankpartners ze in zee zijn gegaan voor de financiering van de coin. Zhou zegt dat het verdienmodel vergelijkbaar is met die van Tether, en dat is geld verdienen aan rente op fiat deposito’s.

Binance heeft geen plannen om een stablecoin op basis van de Amerikaanse dollar te bouwen. Wel wil het bedrijf meer samenwerken met partners die hun eigen stablecoin willen. Een voorbeeld is de startup Stably, een directe concurrent van Tether. Zij zijn bezig met een USD stablecoin voor op de DEX.

‘Het doel is om stablecoins beschikbaar te maken voor meer van de valuta’s van de wereld, zoals de euro en de yen’, vertelt Zhou. ‘Vanuit het perspectief van de gebruikers, wordt de dollar maar op een paar plekken ter wereld gebruikt. Het merendeel gebruikt andere valuta, en we vinden dat dit ook in stablecoins moet worden weerspiegeld.’

Voorbeeld aan tether

‘Binance zou ook met een auditor kunnen werken om sterke garanties te bieden dat de tokens volledig worden ondersteund en gemakkelijk inwisselbaar zijn,’ zegt Samani. ‘Gezien de recente gebeurtenissen met Tether, zouden die garanties een reden zijn om de stablecoin van Binance te gebruiken.’

Nogmaals Ardoino van Tether: ‘Naarmate de cryptomarkt volwassener wordt, is concurrentie welkom om de overgang van stablecoins naar een bredere markt te versnellen.’


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.