Bitcoin shorts en longs, Binance gaat de stijd aan met BitMEX

Binance wil zich ook mengen in de markt om crypto derivaten, en daarmee gaat het bedrijf de concurrentie aan met BitMEX. Er doen al een tijdje geruchten de ronde dat de exchange bezig is met het opzetten en mogelijk maken van derivatenhandel.

Perpetual swaps mogelijk maken

In gesprek met media outlet The Block vertellen Raakhee Miller en Steven Brucato, beiden van Bitsian, dat Binance een platform bouwt waarop perpetual swaps mogelijks zijn. Dit is een variant op futures. In simpel Nederlands: je kan gokken op een prijsstijging of prijsdaling van bitcoin of een andere coin.

Dit schijnt redelijk uniek te zijn, en komt alleen voor bij cryptocurrency’s. Vooral in Azië zijn perpetual swaps populair.

Miller zegt hierover: ‘Perpetual swaps zijn een echte crypto uitvinding en is voornamelijk aangeslagen aan de andere kant van de wereld,’ doelend op Azië.

Wat zijn dat nou eigenlijk?

Een perpetual swap is vergelijkbaar met een futures contract, behalve dat het geen vervaldatum heeft en dat de afrekening om de zoveel uur plaatsvindt. Dit levert BitMEX miljoenen op. Naast BitMEX biedt ook OKEx crypto futures aan. In maart verwerkten deze twee bedrijven dagelijks meer dan 2,1 miljard dollar aan volume.

Matching engine moet beter

Brucato en Miller adviseren Binance bij het bouwen van de engine om in derivaten te kunnen handelen. De algoritmes van de matching engine moet ervoor zorgen dat kopers en verkopers automatisch aan elkaar worden gekoppeld. Binance heeft voor haar eigen exchange ook een variant op zo’n matching engine. Deze engine is kortgeleden helemaal herschreven omdat de exchange nu decentraal is.

De engine van BitMEX hapert volgens Brucato en Miller. Hierdoor kunnen niet alle bestellingen snel genoeg worden verwerkt. Eigenlijk wordt het systeem overbelast, hier heeft BitMEX al jarenlang last van en vele handelaren klagen hierover.

Brucato zegt dat Binance dit probleem probeert te omzeilen door een betere matching engine te ontwikkelen en te beperken hoe snel handelaren hun API-verzoeken kunnen verzenden.

Meer, meer, meer

Maar hoe wil Binance de strijd van haar concurrenten winnen? ‘Om te beginnen heeft Binance al een enorm klantenbestand. Daarnaast heeft Binance een streng KYC-beleid, in tegenstelling tot BitMEX en OKEx.’ aldus Brucato. En als Binance alle vergunningen in de VS rond kan krijgen, hebben ze al een voorsprong op hun concurrenten. Ze willen namelijk een groter aanbod munten aanbieden op hun futurescontracten.

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.