Amerikaanse Binance stopt handel XRP halverwege januari 2021

Binance.US heeft aangekondigd de handel en stortingen in XRP vanaf woensdag 13 januari stop te zetten. Dit heeft alleen betrekking op de Amerikaanse tak, en heeft geen invloed op de rest van de wereld.

Dus op 13 januari kunnen Amerikanen niet meer handelen in XRP, en ook geen nieuwe XRP verzenden naar hun Binance.US wallet om te verkopen. Gebruikers kunnen nog na 13 januari nog wel XRP opnemen van de beurs om naar hun eigen wallet te verzenden. Hier is een speciaalĀ stortingslabel / memo voor vereist die op de Binance.US website staat vermeld.

Veel grote beurzen stoppen rond die tijd de handel in XRP voor hun Amerikaanse klanten.Ā Coinbase, Bittrex, OKCoin, Bitstamp en CrossTower gingen Binance.US al voor. De reden is de aanklacht vanĀ de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple. Het bedrijf en twee van directieleden zouden niet-geregistreerde security’s (effecten) hebben verkocht, de SEC is namelijk van mening dat XRP onder de securitywet zou moeten vallen. Meer informatie over deze zaak vind je hier.

De Ripple koers heeft ook flink te lijden gehad door de aanklacht. Deze is gezakt af van ongeveer 0,55 euro naar 0,16 euro.
Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.