Bioscoopketen AMC accepteert vanaf nu Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash

Al in augustus was de Amerikaanse biosckoopketen het van plan, maar vanaf vrijdag 12 november kan het officieel: je biosckoopkaartje online kopen met Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin. Dat maakt CEO Adam Aaron trots bekend op Twitter.

Nu al een succes

De nieuwe betaaloptie van AMC lijkt nu al een succes, volgens Aron bestaat al 14% van alle online transacties uit crypto’s en de andere nieuwe betaalmethoden. Want naast cryptomunten worden ook de betaalmethoden Google Pay, Apple Pay en PayPal toegevoegd volgens de CEO van AMC.

Dogecoin het volgende betaalmiddel

En heb je nog wat Dogecoin over? Dan kan je die binnenkort ook inwisselen voor een film in de bios, binnenkort zal de vrolijke hond worden toegevoegd aan de lange rij met betaalmethoden.

De keuze voor Dogecoin komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder dit jaar hield Adam Aron al een poll op Twitter met de vraag of zij DOGE moesten accepteren. Uit bijna 130.000 stemmen vond 68% dat een goed idee.

Dogecoin kende een beweeglijk jaar. In januari stond de teller nog op 0,003 euro. Vanaf toen ging het hard. Van 0,06 euro in februari, naar 0,33 euro in april, om een piek te bereiken op 0,56 euro in mei. Dat is een astronomische stijging van 18.566%!

Die stijging is vooral te danken aan de massale aandacht voor dogecoin op sociale media. Onder andere Elon Musk, Snoop Dogg en Mia Khalifa uitten hun enthousiasme over de vrolijke Shiba Inu.

AMC kent een bijzonder jaar

AMC Entertainment Holdings is een beursgenoteerd bedrijf en is erg populair op Reddit, net zoals Gamestop. Sinds het dieptepunt begin 2021 is de koers van een AMC-aandeel met ruim 3.000% gestegen.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.