Bioscoopketen AMC Theaters accepteert nu Dogecoin en Shiba Inu

Filmliefhebbers opgelet! Vanaf nu kan je bij AMC Theaters met Dogecoin of Shiba Inu betalen om een film te bekijken. Dat maakte CEO Adam Aron zojuist bekend in een Twitter-bericht.

Eerder dan verwacht

Dat AMC Theaters nu al Dogecoin accepteert, komt voor velen als verrassing. Het plan was in eerste instantie om online Dogecoin-betalingen pas vanaf zaterdag 19 maart te lanceren. Blijkbaar is het de bioscoopketen toch gelukt om het cryptocurrency betaalsysteem eerder live te zetten.

Betalingen met cryptocurrency worden gefaciliteerd door betaalverwerker BitPay. Het is niet bekend of AMC Theaters de crypto’s zal aanhouden, of dat de betalingen direct worden geconverteerd in Amerikaanse dollars.

De keuze voor Dogecoin komt overigens niet helemaal uit de lucht vallen. Sinds vorig jaar accepteert AMC Theaters al crypto’s zoals bitcoin, ethereum en litecoin. CEO Adam Aron deelde toen al een poll, en uit bijna 130.000 stemmen vond 68% het een goed idee dat DOGE de volgende in dit lijstje zou worden.

Tijd om je DOGE aan een filmpje te besteden

Nu alle coronamaatregelen zijn opgeheven, is het tijd om Netflix in te ruilen voor een avond naar de bioscoop. Hoewel het ook zijn charme heeft om op de bank in pyjama een filmpje te kijken, gaat er natuurlijk niets boven een XL-emmer popcorn leegvreten in de bios, ruim voordat de reclames überhaupt zijn begonnen.

Als Nederlandse crypto HODL’er moet je helaas wel een eind vliegen als je je DOGE wil besteden. Alle vestigingen van AMC Theaters vind je namelijk terug in de Verenigde Staten, en het is nog niet bekend of andere bioscoopketens ook crypto’s zullen accepteren als betaalmiddel. Pathé, let je even op?

Krijg 10 euro van ons en investeer in Dogecoin

Vandaag krijg je 10 euro gratis van ons om je eerste DOGE te kopen. Maak snel een account aan op het handelsplatform van BTC Direct en vul onderaan het aanmeldscherm bij vouchercode ‘NIEUWS’ in. Hiermee krijg je direct 10 euro cadeau om DOGE te kopen.

Krijg 10 euro van ons

Liever eerst meer informatie?

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.