Bitcoin bereikt nieuw record en sluipt richting totale marktwaarde van 1 biljoen dollar

Terwijl binance coin naar mars schiet, bleef bitcoin even steken op de maan. Maar de BTC-raket is nu weer op weg naar nieuw onbekend terrein, de cryptocurrency bereikte weer een nieuw hoogtepunt.

De grafieken in deze analyse zijn afgebeeld in Amerikaanse dollars. In de lopende tekst vermelden we ook het bedrag in euro’s.

Bitcoin breekt uit

Je kijkt hieronder naar de uurgrafiek van de bitcoin koers. De prijs bewoog een tijd in een rising wedge, dat zijn de twee blauwe trendlijnen op de grafiek. Deze formatie zorgt meestal voor een daling. Maar bitcoin laat zich niet altijd leiden door lijntjes op de grafiek, de koers schoot aan de bovenkant uit.

De koers schoot naar een hoogtepunt van 52.640 dollar (43.362 euro). Vanaf daar bewoog bitcoin zijwaarts, tussen de oranje trendlijnen in. De oranje lijn op 51.225 dollar (42.200 euro) blijkt een stevige ondersteuning, de prijs stuiterde meerdere malen omhoog vanaf dit punt.

Terwijl ik dit schrijf is de koers uit de oranje lijn gebroken, en heeft bitcoin alweer een nieuw hoogtepunt bereikt. Het kan snel gaan!

48.000 dollar is het nieuwe 35.000 dollar

Maar stel dat de koers nu daalt, wat zijn dan belangrijke niveaus om in de gaten te houden? Volgens een grafiek van Glassnode is 48.000 dollar (39.634 euro) een sterk vangnet. Bij deze prijs wordt er veel gehandeld op cryptocurrency exchanges, dat zijn de groene balken op de grafiek. Ook is er rond 48.000 dollar veel on-chain activiteit. Dat betekent dat er rond deze prijs veel transacties over en weer worden verstuurd.

Wat verwachten we van bitcoin?

Bitcoin breekt uit de kleine oranje driehoek en is op weg naar nieuwe hoogtepunten. Maar waar kunnen we dan aan denken? En wat als de koers toch daalt? We beschrijven twee scenario’s voor jou: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Blijft bitcoin stijgen? Dan is de groene lijn op de grafiek een mooie prijs om in de gaten te houden. Afgerond 53.670 dollar (44.236 euro) is namelijk het punt waarop bitcoin een totale marktwaarde van 1 biljoen dollar bereikt. Een bijzondere mijlpaal!

Bearish

Als de koers daalt, dan is 51.225 dollar het eerste te verdedigen gebied. Kan bitcoin dit niet vasthouden? Dan laat zowel on-chain activiteit als het handelsvolume op de beurzen een ondersteuning zien op 48.000 dollar (39.634 euro).

In het geval van een extreme daling kunnen we kijken naar 41.000 dollar (33.793 euro). Dat is de onderste rode lijn op de grafiek.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.