Bitcoin prijs groeit met 6% naar 10.000 dollar voor herkansing

Bitcoin is het pinksterweekend goed doorgekomen met een eindsprint van 6%. De bitcoin koers oversteeg vannacht om 01:00 uur de 10.000 dollar. Dit is de derde keer dat bitcoin boven dat niveau wordt verhandeld in de afgelopen maanden. En net als bij de vorige keren blijft de belangrijkste vraag of bitcoin blijft stijgen, en eindelijk hogere niveaus gaat opzoeken.

Hoogtepunt om 1 uur vannacht

Veel ‘experts’ zijn van mening dat bitcoin nu een belangrijk niveau heeft overwonnen nadat de neerwaartste spiraal in januari 2018 begon. De maandelijkse grafiek ziet er zeker bullish uit als bitcoin in staat is om boven 10.000 dollar te handelen. Het hoogtepunt vannacht bij BTC Direct was 10.211,95 dollar (9.175 euro), zoals in de grafiek hierboven te zien is. Nu maar hopen dat bitcoin dit kan vasthouden.

Maar 1 correctie sinds maart

Sinds begin 2020 is bitcoin niet meer zoveel waard geweest, toen was de koers ook bezig om wat oud leed achter zich te laten. Maar helaas zorgde de paniek op de markt door het coronavirus ervoor dat niet alleen de prijs van bitcoin viel, maar ook van olie, goud, aandelen en obligaties. Iets om in het achterhoofd te houden is dat bitcoin sinds maart ontzetten hard is gegroeid, met maar één kleine correctie tussendoor, het is dus niet ondenkbaar dat een correctie alsnog kan komen.

Raoul Pal, een erkende crypto-investeerder en analist, heeft een grafiek gedeeld waarin hij laat zien dat bitcoin uit een langlopend kanaal is uitgebroken. Onthoud ook hier weer, elke trader en analist trekt zijn eigen lijntjes en heeft zijn eigen strategie op basis van lange-of korte tijdsvoorkeur.

Wat zeggen de kleurtjes

Bitcoin zou ook sterke steun kunnen tonen op het 0.382 Fibonacci retracementniveau dat in het verleden ook weerstand en steun bleek te zijn. Als bitcoin boven de bovenste band sluit, kunnen we een hertest zien. En een hertest is vaak de enige manier om hogere niveaus te vinden. Geen idee wat Fibonacci is? Leer over deze indicator in onze kennisbank.

Zoals hierboven te zien is, werd ongeveer een jaar geleden ook een mooie piek bereikt. De bitcoin koers groeide binnen een paar maanden van 3.000 dollar naar bijna 13.750 dollar. Hierboven is dat het snijvlak tussen de donkergroene zone en de lichtblauwe zone. Voor die test zakte bitcoin, maar misschien is het wel symbolisch dat de middelbare scholieren weer naar school mogen vandaag. Tijd voor een herkansing?

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.