Bitcoin laat je nooit in de steek, na stijging binnen week van 1.100 procent

Een paginagrote advertentie voor Bitcoin verscheen vandaag op de voorpagina van de in Hongkong gevestigde krant Apple Daily. Hoewel de tekst lezers lijkt te informeren over bitcoin, is er geen duidelijke vermelding van waar en hoe de munt te kopen, er is slechts een enkele verwijzing naar het Genesis Block.

Wij laten de banken achter, niet andersom

‘Bitcoin zal je nooit verlaten’, stond in de advertentie in het Engels boven de naam van Satoshi Nakamoto, terwijl hij in het Kantonees toevoegde: ‘Banken, jullie laten mij vandaag niet achter, ik laat jullie achter.’

‘Bitcoin is digitaal geld. Het wordt niet uitgegeven of gecontroleerd door een overheid of bedrijf. Niemand kan je ervan weerhouden transacties op het netwerk uit te voeren en het kan niet worden afgesloten. Bitcoin is beschikbaar voor iedereen, ongeacht hun nationaliteit, geslacht of overtuiging. Bitcoin begon met het Genesis-blok tijdens de financiële crisis van 2009. Nu is het tijd voor bitcoin.’

CEO van de krant gearresteerd

De Apple Daily is een van de grootste gedrukte media in Hong Kong, maar is nog populairder geworden sinds de CEO twee weken geleden werd gearresteerd. Miljardair en de CEO van Apple Daily Jimmy Lai, werd op 10 augustus gearresteerd wegens vermeende schendingen van de controversiële nationale veiligheidswet van Hong Kong. De kantoren van de krant werden dezelfde dag ook binnengevallen door de autoriteiten. Zijn arrestatie werd door velen gezien als onderdeel van het harde optreden tegen pro-democratische figuren in de regio.

Als reactie hierop toonden inwoners van Hong Kong steun voor Lai en de vrije pers door vroeg in de rij te staan ​​om de laatste editie van Apple Daily te kopen, en ook aandelen van Next Digital. Dit is het moederbedrijf dat verantwoordelijk is voor de krant. Door hun inspanningen steeg de prijs van het aandeel van het bedrijf met meer dan 1.100%. Zie die mooie groene kaars hieronder.

Lai werd na 40 uur hechtenis vrijgelaten. Wellicht is dit de reden waarom de Apple Daily gekozen is voor deze prominente bitcoin advertentie.

De boodschap van de advertentie dat ‘niemand je kan stoppen’ en dat je niet wordt gecontroleerd door een regering, kan heel goed resoneren met jonge demonstranten die op zoek zijn naar een alternatief voor traditionele financiën.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.