Categorieën: Bitcoin nieuws

Bitcoin is bijna 12 jaar, David Hasselhoff en Charlie Sheen vieren feest

Op 31 oktober 2008 publiceerde Satoshi Nakamoto zijn bitcoin whitepaper genaamd Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System. Twaalf jaar later wordt bitcoin gefeliciteerd door David Hasselhoff en Charlie Sheen (en minimaal twaalf jaar geleden hadden zij voor het laatst een succes behaald).

Celebrities vieren feest

In de video van Halborn zijn verschillende Amerikaanse celebrities te zien. Zo zie je bijvoorbeeld Charlie Sheen, bekend van onder andere Two and a Half Man: “Ik weet niet heel veel van Bitcoin, maar ik weet wel dat het een game-changer is. Satoshi Nakamoto liet zien dat er een andere weg, een betere weg, was. Gefeliciteerd met je twaalfde verjaardag!”

Ook wist het cryptobedrijf Knight Rider en Baywatch-acteur David Hasselhoff op te trommelen. Halverwege de video doet hij (met knipoog) een schokkende onthulling: ‘Bitcoin is niet uitgevonden door Satoshi Nakamoto. Bitcoin begon met ‘the Hoff’. Ik, David Hasselhoff, heb bitcoin uitgevonden.’ Wie had dat gedacht?

Verder zie je onder andere comedians Doug Benson en Gilbert Gottfried, en dierenrechtenactivist Carole Baskin.

Halborn is een cybersecurity bedrijf, gericht op blockchainbedrijven. Het bedrijf voert bijvoorbeeld veiligheidschecks uit op smart contracts. Klanten van Halborn zijn onder andere Coinbase, Stellar, Bancor, BlockFi en AvaLabs.

Wat gebeurde er 12 jaar geleden?

In augustus 2008 registreerde een onbekend persoon het domeinnaam bitcoin.org. Ruim een maand later, op 31 oktober, publiceerde Satoshi Nakamoto zijn whitepaper van bitcoin. Daarin beschrijft hij (of zij) hoe bitcoin werkt.

Een aantal maanden later, op 3 januari 2009, werd het eerste bitcoin blok gemined. Op dat moment startte het bitcoin netwerk. Programmeurs zoals Gavin Andresen, Nick Szabo en Hal Finney hebben in de beginjaren veel bijgedragen aan de verbetering van de softwarecode van bitcoin.

Tot op de dag van vandaag is het onbekend wie Satoshi Nakamoto is. Het kan een man of vrouw zijn, of zelfs een groep personen. Er wordt geschat dat Nakamoto ongeveer 1 miljoen bitcoins in bezit heeft. Deze bitcoins bevinden zich nog altijd in dezelfde wallet.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

Canadees investeringsfonds verkoopt alle Ethereum en Monero om meer Bitcoin te kopen

Het Canadese Cypherpunk Holdings heeft alle ethereum en monero verkocht om meer bitcoin te kopen.…

2 uur geleden

Is hard optreden China verantwoordelijk voor bitcoin stijging?

2020: Een pandemie, gevolgd door wereldwijde maatschappelijke stillegging, gevolgd door sociale onrust, gevolgd door toenemende…

6 uur geleden

Bitcoin zakt: is 12.000 dollar de nieuwe bodem?

Black Friday kwam vroeg voor cryptocurrency. In een paar uur tijd maakte bitcoin een duikvlucht…

21 uur geleden

Cryptocurrency Libra van Facebook lanceert begin 2021, ondersteuning Spotify en Uber

Libra, het cryptocurrency-project van Facebook, zal waarschijnlijk begin 2021 worden gepubliceerd. Dat blijkt uit een…

23 uur geleden

Chinese politie nam 4,2 miljard dollar cryptocurrency van scam PlusToken in beslag

De Chinese autoriteiten hebben cryptovaluta ter waarde van meer dan 4,2 miljard dollar (3,52 miljard…

1 dag geleden

Bitcoin begint aan correctie, wat kan je verwachten?

Bijna tikte bitcoin gisteren de allerhoogste waarde ooit aan, maar de cryptocurrency kwam net te…

2 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €5,- gratis tegoed.

Check it out!