Categorieën: Bitcoin nieuws

Bitcoin is bijna 12 jaar, David Hasselhoff en Charlie Sheen vieren feest

Op 31 oktober 2008 publiceerde Satoshi Nakamoto zijn bitcoin whitepaper genaamd Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System. Twaalf jaar later wordt bitcoin gefeliciteerd door David Hasselhoff en Charlie Sheen (en minimaal twaalf jaar geleden hadden zij voor het laatst een succes behaald).

Celebrities vieren feest

In de video van Halborn zijn verschillende Amerikaanse celebrities te zien. Zo zie je bijvoorbeeld Charlie Sheen, bekend van onder andere Two and a Half Man: “Ik weet niet heel veel van Bitcoin, maar ik weet wel dat het een game-changer is. Satoshi Nakamoto liet zien dat er een andere weg, een betere weg, was. Gefeliciteerd met je twaalfde verjaardag!”

Ook wist het cryptobedrijf Knight Rider en Baywatch-acteur David Hasselhoff op te trommelen. Halverwege de video doet hij (met knipoog) een schokkende onthulling: ‘Bitcoin is niet uitgevonden door Satoshi Nakamoto. Bitcoin begon met ‘the Hoff’. Ik, David Hasselhoff, heb bitcoin uitgevonden.’ Wie had dat gedacht?

Verder zie je onder andere comedians Doug Benson en Gilbert Gottfried, en dierenrechtenactivist Carole Baskin.

Halborn is een cybersecurity bedrijf, gericht op blockchainbedrijven. Het bedrijf voert bijvoorbeeld veiligheidschecks uit op smart contracts. Klanten van Halborn zijn onder andere Coinbase, Stellar, Bancor, BlockFi en AvaLabs.

Wat gebeurde er 12 jaar geleden?

In augustus 2008 registreerde een onbekend persoon het domeinnaam bitcoin.org. Ruim een maand later, op 31 oktober, publiceerde Satoshi Nakamoto zijn whitepaper van bitcoin. Daarin beschrijft hij (of zij) hoe bitcoin werkt.

Een aantal maanden later, op 3 januari 2009, werd het eerste bitcoin blok gemined. Op dat moment startte het bitcoin netwerk. Programmeurs zoals Gavin Andresen, Nick Szabo en Hal Finney hebben in de beginjaren veel bijgedragen aan de verbetering van de softwarecode van bitcoin.

Tot op de dag van vandaag is het onbekend wie Satoshi Nakamoto is. Het kan een man of vrouw zijn, of zelfs een groep personen. Er wordt geschat dat Nakamoto ongeveer 1 miljoen bitcoins in bezit heeft. Deze bitcoins bevinden zich nog altijd in dezelfde wallet.

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Recente artikelen

Bitcoin analyse: nog niet alle hoop is verloren

Stay strong! Toegegeven: de verwachtingen zien er in eerste instantie niet al te best uit.…

1 uur geleden

‘Iedereen moet bitcoin hebben in beleggingsportefeuille’

Miljardairs en bitcoin, het is een soort liefde-haatrelatie en er lijkt geen ruimte voor nuance.…

3 uur geleden

Volgende maand wetsvoorstel om van Bitcoin wettig betaalmiddel te maken in Paraguay

Het is altijd nieuwswaardig als geruchten om worden gezet in werkelijkheid. Sinds El Salvador van…

19 uur geleden

‘XRP hoeft geen security te zijn voor SEC om Ripple aan te klagen’

Hester Peirce zegt dat een cryptocurrency zoals XRP niet per se een security hoeft te…

21 uur geleden

Bitcoin daalt hard en doemscenario wordt werkelijkheid, een technische analyse

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: het gaat ronduit slecht met…

23 uur geleden

Bitcoin rekenkracht daalt tot niveau november 2020

De totale rekenkracht op het bitcoin netwerk is gedaald tot hetzelfde niveau van zes maanden…

1 dag geleden

Veilig en vertrouwd bitcoin kopen bij het best beoordeelde platform van Europa.

Naar BTC Direct