Bitcoin analyse: van de bodem naar 12.200 euro in 2020

Dat ging snel! In een dag tijd steeg én daalde de bitcoin koers met vijf procent. Gebeurt dat op de aandelenmarkt, dan zou je van je stoel vallen van verbazing. Maar bij bitcoin is dat normaal. Ook tijdens de kerst.

Over kerst gesproken, fijne feestdagen! Lees nog snel deze koersanalyse door voordat je aanschuift bij je (schoon)familie. Want je kan deze keer weer een Ledger Nano S winnen!

Wat moet je doen? Stuur je allerleukste bitcoin foto tijdens de kerstdagen naar nieuws@btcdirect.eu. En dat mag van alles zijn. Heb je een bitcoin carpaccio gemaakt? Of draag je een gave bitcoin kersttrui? Wees vooral lekker creatief 😉

Spelregels:

  • Mail je foto uiterlijk maandag 30 december naar nieuws@btcdirect.eu
  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Met het meedoen ga je ermee akkoord dat je foto gebruikt kan worden op onze social media kanalen

Dubbele bodem is positief

Terug naar de analyse! De koers is inmiddels dus wat gezakt, maar in vergelijking met de bodem van vorige week woensdag (tweede cirkel op de grafiek) staat bitcoin nog steeds met ruim twaalf procent in de plus.

Die bodem van vorige week bevindt zich bijna op hetzelfde niveau als de vorige bodem van 25 november (eerste cirkel op de grafiek). In de technische analyse noem je dat een dubbele bodem.

En dat is vaak een goed teken. Dit kan betekenen dat de dalende trend van afgelopen weken voorbij is, en dat de koers op langere termijn kan stijgen.

Stop! Hammer time

Ook op weekniveau zien we iets positiefs. De candle van vorige week heeft de vorm van een hammer. Deze heeft een lange wick (streep) en een relatief korte body (groene rechthoek). Zie je dit na een koersdaling? Dan kan dat een bodem aangeven, en dus het begin van een nieuwe stijging.

Indicatoren geven hoop

Dat de koers op langere termijn kan stijgen zien we ook aan de RSI en de MACD. Je kijkt naar de bitcoin grafiek op dagniveau, je ziet de koers van juli tot en met nu.

De koers maakt een dalende beweging, maar de RSI (tweede grafiek) en de MACD (onderste grafiek) stijgen juist. Dat noem je divergentie. Of in minder dure woorden, de koers beweegt anders dan de indicatoren. En ook dat is een teken dat de trend kan omkeren.

Half jaar vast in kanaal, deze keer er wel uit?

Maar de realiteit is dat de koers zich al een half jaar beweegt tussen twee dalende trendlijnen, dat noem je een kanaal.

Zal de koers deze keer wel uit dit kanaal kunnen breken? De dubbele bodem, de hammer en de divergentie geven in ieder geval hoop.

Wil de bitcoin koers uit het kanaal breken, dan moet bitcoin een waarde hoger dan 7.800 euro bereiken. Dat staat gelijk met de bovenste trendlijn.

Je zou zeggen dat dit niet oneindig door kan gaan 😉

Wat verwachten wij van de bitcoin koers?

Lekker cliché, maar het kan alle kanten op gaan. En daarom bespreken we, objectief zoals we altijd zijn, twee scenario’s. Positief (bullish) en negatief (bearish).

Bullish
De grootste drempel is nu de bovenkant van het kanaal, rond 7.800 euro. Breekt de koers uit het kanaal? Dan ligt de piek van 2019 weer in zicht, op 12.200 euro.

Bearish
In het negatieve geval zakt de koers eerst terug naar 6.000 euro. Dat is de bodem van vorige week. Iets daaronder ligt een belangrijke ondersteuning (op de grafiek de oranje balk). Deze zone ligt rond 5.600 en vormde in de eerste helft van 2018 een sterke ondersteuning. De koers hoeft dus nog niet als een (kerst)pudding in elkaar te zakken.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.