Bitcoin op weg naar 14.000 dollar na uitbraak driehoek

Ook in het weekend blijft bitcoin maar doorknallen! Voorlopig stopt de teller op 11.500 dollar (9.731 euro), maar dat hoeft nog lang niet de eindbestemming te zijn. Als bitcoin zo doorgaat, komt 14.000 dollar (11.853 euro) zelfs weer in zicht.

Bitcoin is uitgebroken

Op de vier uurs-grafiek hieronder zie je dat de bitcoin koers afgelopen zaterdag met overtuiging door de dalende trendlijn is gebroken. Even tikte bitcoin zelfs 11.500 dollar (9.731 euro) aan, maar daar vond de prijs een weerstand. Hoe dan ook is deze uitbraak erg positief, bitcoin heeft de stijgende trend nu weer te pakken.

Nieuwe bull flag in de maak

Sterker nog, bitcoin kan nog verder doorstoten. Je kijkt hieronder naar dezelfde vier uurs-grafiek, maar dan ingezoomd. Er lijkt een nieuwe bull flag te vormen. Een uitbraak uit deze koersformatie kan de prijs naar ongeveer 11.775 dollar (9.962 euro) duwen. 

Een bull flag herken je zo:

  1. Eerst maakt de koers een enorme beweging omhoog. Dat is de mast van de vlag (links op de grafiek).
  2. Daarna beweegt de koers zich tussen twee trendlijnen naar beneden.
  3. Breekt de koers aan de bovenkant uit? Dan is de stijging even groot als de mast van de vlag (rechts op de grafiek).

Nog één laatste grote weerstand

Waar kan de koers nu naartoe? When in doubt, zoom out! Daarom kijken we voor de verandering eens naar de maandgrafiek. Deze toont de prijs van bitcoin van eind 2017 tot en met nu.

Daar valt het op dat er nog één grote weerstand is, op 11.632 dollar (9.844 euro). Dat is de oranje lijn op de grafiek. In augustus en september dit jaar lukte het bitcoin niet om de maand boven deze koers af te sluiten.

Tussen die koers en 13.853 dollar (11.722 euro) is er verder weinig weerstand. Je ziet dat bitcoin in december 2017 en januari 2018 de maand niet boven deze prijs kon afsluiten. Ook tikte bitcoin in juni 2019 even de groene lijn aan.

Lukt het in de komende maanden om de oranje lijn te doorbreken, dan wordt 13.853 dollar (9.844 euro) een belangrijk niveau om in de gaten te houden.

Onze verwachting voor bitcoin

Maar terug naar de komende dagen, wat verwachten we deze week van bitcoin? Het ziet ernaar uit dat de niveaus van augustus tot en met september weer belangrijk gaan worden. Je kijkt hieronder naar de vier uurs-grafiek, we beschrijven twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Breekt bitcoin uit de bull flag? Dan wordt 11.775 dollar (9.962 euro) het doel, de groene lijn op de grafiek hierboven.

Bearish
Maar lukt dat niet en vindt bitcoin weerstand bij de oranje lijn, dan kan de prijs terug naar 11.180 dollar (9.463 euro). Dit was in augustus en september ook een belangrijke ondersteuning.

Ook is het mogelijk dat bitcoin de dalende trendlijn nog één keer aanraakt. In dat geval kan de koers terugzakken naar 11.100 dollar (9.396 euro) of 11.000 dollar (9.312 euro).


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Top artikel alleen klopt de dollar omgerekend naar euro niet!

    12 oktober 2020