Bitcoin indicator die stijging naar 14.000 dollar voorspelde kleurt groen

Yes, bitcoin heeft de 10.000 dollar aangetikt! Dat klinkt een stuk spectaculairder dan 9.230 euro, maar ook dat is een hele prestatie. Om dat moment mee te maken moest je laat opblijven (of vroeg opstaan), want de koers bereikte deze mijlpaal om iets over drie ‘s nachts. Maar geen zorgen, wie weet zorgt bitcoin nog voor meer vuurwerk de komende weken!

Bekijk live bitcoin koers

Bitcoin breekt uit enorme trendlijn

Het is bitcoin eindelijk gelukt om uit een enorme trendlijn te breken. Dat zie je terug op de grafiek hieronder, elke candle stelt een dag voor. Merk ook op dat bitcoin precies de bodem heeft geraakt op de onderste trendlijn. Deze lijn dient al jaren als sterke ondersteuning.

De trendlijn loopt van de top van 2017, door naar de top van vorig jaar. Deze lijn kun je vervolgens doortrekken, want ook in februari was dit een sterke weerstand. De reden waarom was misschien niet helemaal volgens de technische analyse, aangezien de snelle verspreiding van het coronavirus vele financiële markten naar beneden trok. Ook bitcoin kon daar niet ontkomen.

Vanaf het dieptepunt in maart herstelde de bitcoinkoers zich erg snel. Na bijna twee maanden is de prijs gestegen met 160 procent! Maar het belangrijkste is dat de koers uit de trendlijn is gebroken. Op de grafiek hieronder zie je prijsactie van de afgelopen maanden beter terug, elke candle op de grafiek stelt nu vier uur voor.

Mega indicator kleurt groen

Hou je van mooie kleurtjes? Dan is de Super Guppy indicator echt iets voor jou. Hoewel de naam niet erg serieus klinkt, kan deze indicator je wel degelijk een beeld geven van de huidige markt.

De indicator vergelijkt namelijk meerdere voortschrijdende gemiddelden (Exponential Moving Averages) met elkaar. Super Guppy kijkt zowel naar bewegingen op korte termijn (drie dagen) als op lange termijn (tweehonderd dagen). Vervolgens komen daar drie soorten trends uit:

 • De indicator kleurt groen wanneer er een stijgende trend is.
 • De indicator kleurt grijs wanneer er geen duidelijke trend is.
 • De indicator kleurt rood wanneer er een dalende trend is.

Over het algemeen geeft de Super Guppy prima signalen. In april 2019 kleurde de Super Guppy bijvoorbeeld voor het eerst sinds tijden groen. Hierna steeg de koers van 4.125 dollar (3.810 euro) naar 13.875 dollar (12.820 euro), een stijging van ruim 236 procent!

Ook begin dit jaar gaf de Super Guppy-indicator een positief signaal. De koers steeg toen met 25 procent naar 10.500 dollar (9.700 euro). Vlak daarna zakte de aandelenmarkt, de oliemarkt en ook de bitcoinmarkt in elkaar.

Hieronder zie je de indicator op langere termijn. Zoals je ziet geeft de Super Guppy ook op langere termijn heldere signalen. Zowel een groene als een rode kleur is vaak een trend van minstens een paar maanden. Zeker in aanloop van de bitcoin block halving is dat hoopgevend. Staan we aan het begin van een nieuwe bull market? 

Waar kan de koers de komende dagen heen gaan?

Het is bitcoin gelukt om 10.000 dollar (9.230 euro) aan te tikken vannacht. Zal de koers verder stijgen? Of kunnen we een correctie verwachten? We beschrijven twee scenario’s, bullish (positief) en bearish (negatief).

 • Bullish: Bitcoin stijgt door tot aan 10.500 dollar (9.690 euro), op de grafiek aangegeven met de groene balk. Dit is ook het hoogste punt van dit jaar tot nu toe, het kan daarom een sterke weerstand zijn.
 • Bearish: In geval van daling komt eerst 9.500 dollar (8.770 euro) in beeld, de oranje balk op de grafiek. In de afgelopen maanden is deze zone afwisselend een sterke ondersteuning en weerstand geweest. Ook komt deze prijs overeen met de bovenkant van de schuine trendlijn, dat kan dienen als ondersteuning. Daalt de koers verder, dan is 9.000 dollar (8.305 euro) de volgende ondersteuning. Dat is de rode balk op de grafiek hieronder.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Het gaat knallen jongens. Vuurwerk. Jullie worden allemaal schandalig rijk!!! Proficiat. Jullie huis filosoof plan C

  8 mei 2020
 • Krijgen we geen correctie naar 6000 terug ?

  8 mei 2020
 • Dag Frank.
  Is er een tradebot bezig op Coinbase Pro Exchange?
  Er wordt continue 0.0014 BTC verkocht en direct weer gekocht.
  Als een perpetuum mobile.
  De exchange stokt soms dan ook.

  Groeten
  Henk

  8 mei 2020
 • Waar kun je die super gruppy downloaden?
  Tv kent deze standaard niet?

  8 mei 2020
 • Geen geleuter NU. Kopen kopen kopen!!!!

  9 mei 2020
 • Totale onzin zo’n EMA indicators. Ze laggen en je kan er mits de juiste periode alles mee bewijzen. Die voorlaatste graph is pure cherry picking.

  10 mei 2020
 • zo te zien is het een dalende Trent want we staan weeral terug op 8600 dollar en hopelijk stijgt hij nog een beetje
  maar wanneer die gaat knallen ???? als ik mijn verlies heb genomen denk ik .
  ik heb al geleerd als ze zeggen dat die gaat stijgen dat die dan gaat zakken en andersom .
  dus ik hou mijn hart vast voor de komende dagen

  10 mei 2020
 • mijn vorige reactie is hier niet te zien maar inhad dus gelijk is lekker aan zakken met mede vandaag –12%
  hopelijk morgen beter of ik haal er alles van af om mijn verlies te beperken .
  ik hoop alleen dat het morgen beter word anders heb ik pech

  10 mei 2020